De dochter van Zara Goedemans mag niet uit logeren en moet verplicht mee naar de kerk

05.10.2024 09:00

Regels. Wie heeft ze nou niet voor hun kids. Toch zijn er altijd, maar dan ook echt altijd, mensen die wat over deze regels te zeggen hebben. Zo kreeg Zara Goedemans (21) meer dan tweeduizend reacties over de regels waar haar dochter Macy (1) zich aan moet houden.

Op social media deelt influencer Zara Goedemans een kijkje in haar leven als (jonge) moeder en haar passie voor beauty en fashion. Als het gaat om het opvoeden van haar dochter Macy, kiest Zara voor een meer traditionele aanpak – iets waar heel veel mensen een sterke mening over hebben.

De TikTok die alles losmaakte

In haar TikTok-video legt Zara uit welke regels zij wil meegeven aan haar dochter als zij ouder is: Een aantal regels lieten de bellen rinkelen bij de moeder maffia. Dit keer was het niet alleen de moeder maffia, maar ook veel jongeren die er wat over te zeggen hadden. Hieronder delen we een aantal van de meest besproken regels:

Geen slaapfeestjes bij vriendinnen

De dochter van Zara mag absoluut niet bij vriendinnen slapen. Vriendinnen mogen wél bij hen thuis logeren, maar omgekeerd is dat niet toegestaan. Als er een vriendje bij Macy wil komen slapen, kunnen Macy en haar vriendje dit vergeten, want jongens zijn niet welkom op het slaapfeest.

Tot haar 16e naar de kerk

Zara is Christelijk opgevoed en ging vroeger elke zondag naar de kerk. Toen ze wat ouder werd, kreeg ze meer vrijheid, en de zondag kerk was geen verplichting meer. Toch verdiepte Zara zich in het christendom en heeft besloten dat haar dochter tot haar 16e verplicht mee moet naar de kerk.

Niet schelden

In het huis van Zara wordt er niet gescholden. Macy mag wel boos worden of gefrustreerd raken, maar mag zeker niet schelden in het huis van haar moeder. 

Op 14 of 15-jarige leeftijd werken

Zara vindt het belangrijk dat haar dochter vanaf haar 14e of 15e een bijbaan neemt, zodat ze al vroeg leert wat verantwoordelijkheid is.

Ophef en reacties

Niet iedereen is het eens met de regels van deze momfluencer en vinden haar opvoeding te streng. Veel volgers laten hun meningen horen in de reacties onder de TikTok-video, waaronder:

“Blij dat mijn ouders relaxed zijn en niet zo crazy.”

“Dit is vast een first time mom.”

“Ik heb het nu al te doen met haar dochter.”

Dit zijn niet de enige reacties, want veel mensen zijn het ook eens met Zara. Zo vinden veel moeders het logisch dat Macy niet bij vriendinnen mag logeren. Opvoeding is natuurlijk iets persoonlijks en wat voor de ene ouder werkt, hoeft voor de andere ouder niet zo te zijn.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.