Toen Michaela Massoletti een blokje ging lopen met haar driejarige dochter, leerde die haar onverwacht een wijze les.
Lees verder onder de advertentie
Michaela heeft soms het gevoel dat ze in een achtbaan is beland, door de onzekere tijden die het coronavirus met zich meebrengt. ‘De dagen kennen veel ups en downs en niemand weet hoe dit eindigt’, schrijft ze op haar blog.
Lees verder onder de advertentie
Ter ontspanning gaat ze iedere dag wandelen met haar dochter. ‘Laatst vroeg ik haar waar we over moesten praten’, zegt Michaela. ‘Ze keek me toen aan en zei overtuigend: ‘Weet je mama, soms moeten we huilen. Het verdriet zit in ons lichaam en dat moet er gewoon uit.’’
Automatische piloot
Dat haar dochter dit juist nu zei, in deze onzekere tijd, vond Michaela bijzonder. Maar pas later die dag realiseerde ze zich dat ze nog iets van haar dochter kan leren.
‘Vlak na die wandeling ging ik weer verder op de automatische piloot en raakte ik geïrriteerd – door wat mijn man zei of deed en door mijn dochters die niet luisterden. ’s Avonds in bed voelde ik me verdrietig en bedacht ik allerlei dingen om me beter te voelen. Misschien moest ik wel gaan afvallen of trainen voor een marathon, puur om een doel te hebben in deze onzekere tijden. Maar toen dacht ik aan de woorden van mijn dochter en dacht ik: misschien moet ik gewoon even huilen.’
Zonder reden
Michaela liet haar tranen de vrije loop en dat luchtte op. ‘Soms moet je we huilen omdat het leven oneerlijk of moeilijk is. Of zodat we je weer vooruit kunt en niet langer vast blijft zitten. Er zijn tientallen redenen te bedenken, maar ‘gewoon’ even huilen is ook oké. Zeker nu.’
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.