Natuurlijk kun je leukere dingen doen met je tijd, maar toch is het slim om nu alvast na te denken over een overlijdensrisicoverzekering. Je nabestaanden krijgen dan eenmalig een bedrag uitgekeerd als jij overlijdt. Zo komt niemand voor problemen te staan als jou iets overkomt. Daarom: vijf belangrijke dingen waar je op moet letten.
Lees verder onder de advertentie
1. Laat geen schulden na
Heb je een hypotheek of een andere lening? Dan is het slim om na te denken over een overlijdensrisicoverzekering. Je bespaart je nabestaanden er een hoop financiële zorgen mee.
2. Zorg voor je gezin
Het zal je maar gebeuren dat je iets ergs overkomt en je niet meer voor je kinderen kunt zorgen. Denk je liever niet aan, maar wel zo fijn als je de zaken goed gereld hebt voor het geval dat. Bedenk daarom wie je jouw kinderen het liefst toevertrouwt en regel een voogd. En denk ook meteen aan een plek waar je huisdieren welkom zijn.
Lees verder onder de advertentie
3. Deel informatie
Zorg dat je nabestaanden niet eindeloos hoeven te zoeken naar informatie en maak een overzicht van je verzekeringspapieren, contracten, koopaktes, abonnementen en lidmaatschappen. Maak ook alvast een beveiligd bestand met je wachtwoorden en deel dit alleen met iemand die je vertrouwt. Je hebt hier ook speciale apps voor.
Lees verder onder de advertentie
4. Schenk bij leven
Als je kinderen groter zijn, kun je al schenkingen bij leven doen. Zo verminder je het bedrag waar je kinderen straks erfbelasting over moeten betalen en ze kunnen het dan bijvoorbeeld al gebruiken voor de aankoop van een huis.
Lees verder onder de advertentie
5. Ja of nee?
Laat familie en vrienden weten of je wel of geen orgaandonor bent. Dan hoeven zij die keuze niet voor jou te maken en komt niemand voor verrassingen te staan.
Wil je meer weten over hoe je het zo goed mogelijk regelt voor je nabestaanden? Op de website van Centraal Beheer vind je alle informatie.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere zwangere vrouw droomt van haar perfecte babyshower: een feest vol liefde, verrassingen en alle aandacht voor haar en de baby. Maar wat als je die bijzondere dag ineens moet delen?
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Zangeres Eva Simons, die dit jaar de rol van Maria speelt in The Passion, deelt een intens persoonlijk verhaal. Tijdens een repetitie voor de paasvertelling kreeg ze een miskraam. “Het was intens verdrietig.”
“Ik vroeg het eigenlijk gewoon voor de grap…” Dat schrijft de 28-jarige Natallia Tarrien over het moment dat ze ChatGPT raadpleegde vanwege een vreemd gevoel in haar kaak. Wat begon als een onschuldig gesprekje met een chatbot, eindigde met een spoedopname, een bevalling en… het redden van haar leven.