Elke week worden er nieuwe films en series toegevoegd op Netflix. Als varkens op zoek naar truffels is Superguide door het filmaanbod van heengegaan en kwam deze verborgen parels tegen: mooie films die meer mensen zouden moeten zien.
Lees verder onder de advertentie
Sweet Virginia
Je kent krachtpatser Jon Bernthal vooral als The Punisher en Shane uit The Walking Dead. In de zinderende thriller Sweet Virginia speelt hij ongeveer dezelfde man, maar dan kalmer en bedeesder. Hij komt per ongeluk in contact met een koelbloedige moordenaar (Christopher Abbott) die zijn dorpje op zijn kop zet. Beklemmend, maar spannend.
Lees verder onder de advertentie
Arrival
Misschien is deze sciencefictionparel met Amy Adams en Jeremy Renner een beetje ondergesneeuwd geraakt, maar hij staat gewoon op Netflix. Arrival gaat over een linguïste (Adams) die signalen van aliens moet zien te ontcijferen terwijl er schietgrage militairen in d’r nek hijgen.
Lees verder onder de advertentie
Frank
Frank is even gek als absurd. Je zult je de hele film wel afvragen waar je nu precies naar zit te kijken, maar deze wonderlijke creatie is zeker de moeite waard. Het verhaal draait om wannabe muzikant Jon (Domhnall Gleeson) die bij de popband van Frank gaat (Michael Fassbender) – een hipster die een enorm nephoofd van papier-maché draagt.
Lees verder onder de advertentie
Death Becomes Her
Uit de oude doos. In Death Becomes Her van Robert Zemeckis zie je een ontluikende bitchfight tussen Meryl Streep en Goldie Hawn. Hun personages zijn naast oude beste vrienden ook allebei op zoek naar de eeuwige jeugd. De special effects zijn niet meer om aan te zien, maar het verhaal heeft de tand des tijds zeker doorstaan.
Ook weer in de categorie licht absurd. We zien een vampieren-Tom Hiddleston als depressieve muzikant Adam, wiens eeuwenoude relatie met Eve (Tilda Swinton) op de proef wordt gesteld wanneer Eve’s wilde zusje Ava opduikt. Even wennen, maar daarna een genot om naar te kijken.
Lees verder onder de advertentie
What Happened to Monday
Alleen al de moeite waard door Noomi Rapace die 7(!) personages speelt: de Settman-zevenling. In dit toekomstverhaal, waarin families maar één kind mogen krijgen, moet Terence Settman (Willem Dafoe) zijn zevenling laten onderduiken. Per dag mag er eentje naar buiten, tot ‘Monday’ vermist raakt.
Lees verder onder de advertentie
The Darjeeling Limited
Niet een van Wes Andersons allerbeste films – die eer gaat toch echt naar The Royal Tenenbaums – maar de enige uit zijn ouvre die op Netflix staat. In The Darjeeling Limitedstappen drie ruziënde broers op een trein in India, in de hoop dat het allemaal weer goedkomt tussen hen.
Hunt for the Wilderpeople
Voordat iedereen ‘m kende als regisseur van Thor: Ragnarok, maakte Taika Waititi indie-comedy’s. Hunt for the Wilderpeople staat sinds kort op Netflix en is er eentje om in te lijsten. Wanneer een rebels jochie wegloopt, gaat zijn pleegouder (een fantastische Sam Neill) achter ‘m aan. Superscherpe humor, een groot hart én de adembenemende bossen van Nieuw-Zeeland.
Zodra je als moeder denkt dat je alles onder controle hebt, gaat het mis. Het overkwam ook de 32-jarige Fien. Ze maakte een gigantische smakkerd met de fiets, haar peuter én haar baby. Maar dat was volgens haar nog niet eens het ergste, want wat er daarna gebeurde zorgde voor nóg meer frustratie.
Sommige kinderen zijn zó aan hun moeder gehecht dat je bijna zou denken dat er een onzichtbaar touwtje tussen hen in zit. Heb jij zo’n moederskindje? Astrologen beweren dat dit te maken kan hebben met het sterrenbeeld van je kind.
Als moeder zou je je soms het liefst willen opsplitsen om je kind niet achter te hoeven laten, ook al weet je dat ie in goede handen is. Vooral bij oma. Althans, dat hoop je dan altijd maar. Toen Vanessa (35) thuis kwam, was de oppas van haar driejarige zoontje nergens te bekennen..
Kleine financiële misverstanden kunnen onverwacht grote gevolgen hebben voor persoonlijke relaties. Zo betekende een Tikkie van 7,50 euro het einde van een vriendschap voor Elanor.
Je zou denken dat de royals alles in huis hebben wat hun hartje begeert én nog een beetje meer. Maar wanneer Koningin Máxima terugblikt op haar tijd als kersverse moeder, doet ze een bijzondere onthulling.
Eva kreeg toen ze zwanger was hyperemesis gravidarum: extreme misselijkheid en overgeven tijdens de zwangerschap. Alsof dit nog niet erg genoeg was, geloofde haar leidinggevende niet dat ze echt zo erg en zo vaak ziek was en werd ze uiteindelijk ontslagen. Pure zwangerschapsdiscriminatie.