Tja, een cadeau komt uit een goed hart, maar soms is het gewoon niet je smaak. Zeg je dat eerlijk of leef je volgens het bekende spreekwoord ‘Een gegeven paard moet je niet in de bek kijken’? We vroegen het jullie op social media.
Lees verder onder de advertentie
Een kleine greep uit de reacties.
Cadeau valt tegen: aangeven of niet?
Marianne: “Nee. Iemand neemt de moeite om een cadeau voor je uit te zoeken en dan mag je niet zeuren vind ik persoonlijk. Je krijgt het. Maar… ik vond vrijwel al het babyspul dat er bestaat leuk, dus ben ook niet heel moeilijk. Heb 1 keer een boxpakje gekregen met van die ruitjes als op een houthakkers overhemd. Wel in roze, maar niet mijn smaak. Toch uiteraard hartelijk bedankt en later iemand anders blij mee gemaakt.”
Irene: “Nee, tenzij iemand er specifiek om vraagt en aangeeft dat het geruild kan worden ofzo. Maar zelfs dan nog vind ik het ontzettend moeilijk om aan te geven.”
Nathalie: “1 keer wat van gezegd, bij de jongste. Maar dat was omdat het jongenskleren waren, terwijl ik een dochter had gekregen. Voor de rest overal netjes dankjewel opgezegd, ook als het niet helemaal mijn smaak was.”
Riet: “Nee hoor. Ik deed dat niet. Ze doen allemaal hun best om iets te geven. Ik was altijd dankbaar. En eerlijkheid kan kwetsend zijn.”
Heleen: “Ligt er aan wat het is en van wie het komt… Maar in principe zeg je dat niet lijkt mij. De ander neemt de moeite om voor jou iets te regelen.”
Jacqy: “Ligt ook een beetje aan het cadeau. Als het iets heel duurs is waarvan ik pertinent zeker weet dat ik het niet ga gebruiken, zou ik het misschien wel aangeven. Niet uit ondankbaarheid, maar om te kijken of het misschien nog geruild kan worden. Vind het erger als iets anders ongebruikt blijft. Maar dat ben ik.”
Charlotte: “Meegemaakt en trok het ze 1x aan voor de foto en dan verdween het toevallig helemaal achterin de kast never to be seen again. Tegen de tijd dat het weer tevoorschijn kwam: goh wat zonde…… te klein.”
Tirtzah: “Niet meegemaakt, het moet wel iets heel raars zijn wil ik ergens niet blij mee zijn. Klinkt best ondankbaar.”
Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.