Kesha Bernard was zonder haar kroost op vakantie, toen ze in het vliegtuig een vrouw met twee huilende kleintjes zag zitten. Ze besloot dit niet te negeren, maar de helpende hand te bieden.
Lees verder onder de advertentie
Op Facebook schrijft ze waarom dit zo belangrijk is.
Lees verder onder de advertentie
Mopperen
‘Het vliegtuig was nog niet opgestegen, of er begon al een baby te huilen’, vertelt ze. ‘Als moeder ben ik hier wel aan gewend, dus ik deed alsof ik het niet hoorde. Maar iedereen begon te puffen en mopperen en ineens… hoorde ik nóg een kind huilen.’ Toen Kesha zich omdraaide, zag ze een moeder met een hysterische peuter en baby. In eerste instantie negeerde ze dit, maar direct veranderde ze van gedachten.
‘Ik dacht: nee, dit mag ik niet negeren. Iedereen om me heen was aan het klagen over de vrouw en ik heb vijftien minuten gewacht om te kijken of iemand haar hulp zou bieden. Er zitten immers genoeg ouders in het vliegtuig, toch?’ Maar zelfs na een kwartier gebeurde er niets. Kesha: ‘Toen besloot ik om op te staan en vroeg of ik haar kon helpen. Direct gaf ze mij haar baby. Ik nam ‘m op schoot en toen we net gingen opstijgen, stopte hij met huilen. Een wonder.’
Lees verder onder de advertentie
‘Negeer het niet’
Wat Kesha met haar verhaal wil zeggen? Dat je altijd begripvol moet zijn. ‘Klaag niet en negeer het niet, maar bied een helpende hand als iemand hulp nodig heeft. Dat maakt alles een stuk makkelijker.’
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.