Op tijd naar bed en geen minuut later. Moeder en blogger Katie Bingham-Smith zweert bij de vaste slaaptijden van haar kinderen.
Lees verder onder de advertentie
Strikt op tijd
Haar kinderen, inmiddels tieners, liggen iedere avond om half negen op bed. ‘Dat gaat al jaren zo’, vertelt Katie. ‘Na de geboorte van mijn eerste heb ik geprobeerd mijn kind lang op te laten blijven en zo door te laten slapen, maar dat was niet zo’n succes. Sindsdien houd ik een strikte, vroege bedtijd aan en ben ik daar niet van afgestapt toen ik mijn twee andere kinderen kreeg.’
Lees verder onder de advertentie
Geen nachtbrekers
De routine zorgt er voor dat zowel zij als haar kinderen genoeg slaap krijgen en dus beter in hun vel zitten. ‘Net als ik zijn het geen nachtbrakers, we hebben die slaap allemaal gewoon nodig. Maar nu ze ouder zijn, worden ze weleens gek van mijn gezeur’, geeft ze toe.
Ze vergeten volgens haar alleen één ding. ‘Dat er ook genoeg avonden zijn waarop we wél laat naar bed gaan.’ Want is er iets speciaals te vieren, dan wordt er niet op de klok gekeken. ‘Al vanaf de basisschool blijven ze met oudejaarsavond tot na middernacht op. En hebben we in de zomer een feestje? Geen probleem als het laat wordt.’
Lees verder onder de advertentie
Tijd van hun leven
Nadeel is wel dat haar de kinderen de volgende dag dan meestal niet te genieten zijn. ‘Maar dat neem ik voor lief. Ik geniet ervan als ik de kinderen ’s avonds laat een keer de tijd van hun leven hebben. Ze spelen spelletjes op hun kamers en vertellen elkaar verhalen, of besluiten spontaan een fort te bouwen. Juist door strikte bedtijden aan te houden, maken ze kostbare herinneringen op die speciale momenten.’
Als moeder zou je je soms het liefst willen opsplitsen om je kind niet achter te hoeven laten, ook al weet je dat ie in goede handen is. Vooral bij oma. Althans, dat hoop je dan altijd maar. Toen Vanessa (35) thuis kwam, was de oppas van haar driejarige zoontje nergens te bekennen..
Serena Verbon (Beautylab) heeft op haar achtendertigste haar hypotheek – als single mom! – afgelost. Hoe heeft ze dit gedaan en is dat voor anderen ook verstandig om te doen?
Een kraamcadeau is een goedbedoelde verrassing voor de kersverse ouders en de pasgeboren spruit, maar soms krijg je iets waar je totaal niet op voorbereid bent. Hannelore (37) wist niet goed hoe ze moest reageren op het kraamcadeau van haar tante.
Eva kreeg toen ze zwanger was hyperemesis gravidarum: extreme misselijkheid en overgeven tijdens de zwangerschap. Alsof dit nog niet erg genoeg was, geloofde haar leidinggevende niet dat ze echt zo erg en zo vaak ziek was en werd ze uiteindelijk ontslagen. Pure zwangerschapsdiscriminatie.
Iedere ouder wil de eerste verjaardag van hun kind speciaal maken. Maar wat begon als een bescheiden feestje met familie en vrienden, eindigde voor Alaya in een groots evenement met een gastenlijst van honderd man, een ballonnenboog en een rekening waar ze liever niet te lang naar kijkt.