Voetbal is bij Marieke en Thomas thuis geen hobby, het is een levensstijl. Alleen… steunen ze verschillende voetbalclubs. Hij ademt Feyenoord, zij is Ajacied in hart en nieren. Nu ze een zoon hebben, doemt de grote vraag op: voor welke club gaat hij juichen?
Lees verder onder de advertentie
“Sommige stellen ruziën over de vaatwasser, wij discussiëren over wie de beste club is. Mijn vriend in zijn rood-witte Kuip-hemd, ik met mijn Ajax-sjaal om. Toen we nog met z’n tweetjes waren bleef het bij plagerijtjes en ging het prima. Maar sinds onze zoon is geboren is dat veranderd.
Lees verder onder de advertentie
Geboortekaartje en het eerste rompertje
Het begon al bij de geboorte. Mijn vriend wilde een geboortekaartje met een Feyenoord-logo. Ik had een Ajax-rompertje klaarliggen. Uiteindelijk is het een neutrale kaart geworden met een leeuw erop – vonden we allebei ‘passend’. Maar toen kwam de volgende strijd: zijn eerste voetbalshirt. We kwamen er niet uit, dus besloten we te wachten tot hij zelf kon kiezen.
Alsof het nog niet ingewikkeld genoeg was, gooiden de opa’s en oma’s er ook nog eens hun clubliefde in de strijd Mijn vader stopte stiekem een Ajax-muts in de luiertas, terwijl de vader van mijn vriend op kraambezoek kwam met een mini-Feyenoord-shirt. Dit kind had nog geen idee wat een bal was, maar werd al voor een keuze gesteld.
Wie is beter?
Toen onze zoon leerde praten, kwam natuurlijk de vraag: ‘Mama, papa, wie is beter?’ We hadden op dat moment al een pact gesloten. Namelijk: neutraal blijven. Maar ja, probeer maar eens neutraal te blijven als je een Champions League-wedstrijd kijkt en je club in de laatste minuut scoort
Lees verder onder de advertentie
Voorlopig rent hij nog vooral achter vlinders aan in plaats van achter een bal. Maar de dag komt dat hij zijn eerste echte voorkeur uitspreekt. En welk rood-wit het wordt blijft de vraag, maar ik ben wel bang dat hij zich onder druk gezet voelt om een keuze te maken tussen mama en papa, en dat lijkt me niet oké. Toch kan ik ook niet zwichten en opeens voor een andere club worden. Hoe doen andere ouders dit?”
Yolanthe Cabau is niet alleen een succesvolle actrice, presentatrice én Kek Mama columnist, maar vooral een liefdevolle moeder. Haar zoontje Xess Xava, die ze samen met ex-man Wesley Sneijder heeft, is haar grote trots. Maar zoals dat tegenwoordig helaas vaker gaat op sociale media, krijgt ook hij te maken met ongevraagde meningen en ongepaste opmerkingen.
1 April is voor kinderen een feestdag op zich. Geintjes bedenken, mensen foppen en dan gierend van het lachen kijken of iemand erin trapt. Maar dit jaar liep het bij Keesje thuis nét even anders dan gepland. Of nou ja, misschien juist precies zoals gepland: een Tikkie voor iedereen!
Als de school belt flitsen er tachtig scenario’s door je hoofd, geen van alle goede. Gelukkig is er niet altijd sprake van rampspoed. Zoals bij Mieke (39), moeder van Merel (15) en Xavi (3).
Soms doe je als ouders iets waar je later spijt van hebt. Of waar je je enigszins voor schaamt. Zo ook Dilara, die door een actie niet bepaald meer goed bekend staat op de school van haar dochters.
Merel had nooit gedacht zó’n moeder te worden en vond thuisblijfmoeder eigenlijk een beetje een vies woord. En haar baan was toch ook best leuk? Maar toen ze weer ging werken na haar verlof, wist ze ineens helemaal niet meer wat er nou zo leuk aan was geweest.