Vaccinaties staan bij niemand bovenaan het lijstje van favoriete activiteiten, zeker niet wanneer je extreme prikangst hebt zoals Monika.
Lees verder onder de advertentie
Monika (29), moeder van een zoon van 1:
“Mijn extreme naaldenangst is ontstaan tijdens de kindervaccinaties. Van mijn ouders weet ik dat na mij niemand zich nog durfde te laten prikken, zo hard krijste ik. Niet eens van de pijn, maar van het idee van de naald die je lichaam ‘binnendringt’.
Voordat mijn zoon Torre werd geboren, heb ik speciaal EMDR-therapie gevolgd. Ik heb hierin geleerd vertrouwen te hebben in de arts en het gaat nu ook een stuk beter. Voorheen kreeg ik paniekaanvallen en viel ik flauw als ik moest worden geprikt.
De eerste keren dat Torre moest worden gevaccineerd, nam ik mijn moeder mee om hem vast te houden tijdens de prik, terwijl ik op de gang wachtte. Hij voelt mij heel goed aan en ik wilde niet dat hij mijn angst voelde of overnam. Maar bij de veertienmaandenvaccinatie ben ik alleen gegaan. Ik bleef rustig en kon hem daarna goed troosten. Toen hij werd geprikt, voelde ik de naald letterlijk mijn eigen huid binnendringen. Maar ik zag het als een persoonlijke overwinning dat ik niet van mijn stokje ging.”
Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:*Goedkoper dan in de winkel*Lees elke maand als eerst Kek Mama*Gratis verzondenAbonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.