Zangeres Anouk is in Marokko en staat als astmapatiënt voor een duivels dilemma: of ze riskeert haar gezondheid tijdens haar vlucht naar huis, of ze blijft waar ze is en kan hierdoor niet bij haar zes kinderen zijn.
Anouk (44) vloog vorige week naar Marokko om in alle rust te schrijven aan nieuwe muziek. Ze zou slechts vier dagen blijven, maar zit vanwege het coronavirus nog steeds vast: veel vluchten van en naar Europa zijn voor onbepaalde tijd geschrapt. Hierdoor heeft ze haar kinderen al een week niet gezien.
De zangeres werd overgeplaatst naar een ander hotel, kreeg medicijnen voor haar zware astma en kon zelfs op een vlucht mee naar Nederland, maar toch is ze ongerust. “Ik ben zo bang dat ik het oppak en het meeneem naar huis. Het is een soort dilemma. Ik wil gaan, maar het is ook een groot risico.”
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Weet je wat jij op dinsdag moet doen? Nee, geen was vouwen of kind nummer drie ophalen van zwemles. Dinsdag is dé dag om je vakantie te boeken. Dat is niet zomaar een moedergevoel, maar keihard onderzocht door de CheapTickets.nl.
Zangeres Eva Simons, die dit jaar de rol van Maria speelt in The Passion, deelt een intens persoonlijk verhaal. Tijdens een repetitie voor de paasvertelling kreeg ze een miskraam. “Het was intens verdrietig.”
Genoeg vrouwen doen het weleens: stiekem in zijn telefoon kijken. Niet omdat ze op zoek zijn naar ellende, maar omdat er iets wringt. Een gevoel. Iets wat niet helemaal klopt. Het overkwam Iris. En voor ze het wist, zat ze in zijn telefoon, op zoek naar antwoorden waar ze helemaal niet voor was.
Kijk, we maken allemaal weleens fouten als ouder. Het hoort erbij. Maar sommige gewoontes kunnen — als je ze keer op keer herhaalt — je kind echt schade toebrengen. Emotioneel. Mentaal. En op de lange termijn.
“Ik vroeg het eigenlijk gewoon voor de grap…” Dat schrijft de 28-jarige Natallia Tarrien over het moment dat ze ChatGPT raadpleegde vanwege een vreemd gevoel in haar kaak. Wat begon als een onschuldig gesprekje met een chatbot, eindigde met een spoedopname, een bevalling en… het redden van haar leven.