‘Je baby alleen op de hotelkamer laten slapen? Is dit serieus? Wat als er iets gebeurt?’

10.07.2024 06:00
dat ging ff mis kind kwijt Beeld: Unsplash

Iedere week delen we op Kek Mama een dilemma van onze lezers. Deze week: ‘Kan ik mijn baby op de hotelkamer laten slapen en zelf bij het zwembad gaan liggen?’ Jullie gaven massaal antwoord.

Maria schrikt van deze vraag: “Is dit serieus? Ja laat je kind toch niet alleen in een voor hem/haar vreemde omgeving? Je laat je baby/peuter toch nooit alleen, ook thuis niet. Wat als er iets gebeurt en je bent er niet op tijd bij?”

Volgens Jade is het een simpele rekensom: “Ik zou geen seconde genieten, de zon schijnt 12 uur ongeveer als u baby 2u slaapt dan heb je nog 10 uur om erin te liggen.”

Danielle deelt een goede tip: “Nooit niet. Tis ff aanpassen de eerste jaren, maar als je dan toch relaxen wil tijdens het slaapje waarom huur je dan geen Airbnb met privézwembad?”

Mandy: “Is dit serieus een vraag? Wij zijn vorige maand met onze kinderen van 3 en 1 naar Turkije geweest, en gingen na het ontbijt lekker zwemmen. Begin van de middag was het tijd voor slaap, dus dan was er altijd sowieso een van ons erbij. Is toch geen discussiepunt dit?!”

Monique ziet het probleem niet: “Met babyfoon met camera zie ik op zich niet echt een probleem. Ze zaten niet ver van hun kamer af anders haalt de babyfoon het niet. Thuis liggen ze ook alleen in bed toch jullie beneden baby boven?”

Myra denkt net als vele andere moeders die op het bericht reageren aan de in 2007 ontvoerde Madeleine McCann: “Ik zou daar toch mee opletten. Het Britse meisje Maddy McCann werd ook uit haar hotelkamer ontvoerd terwijl haar ouders aan het eten waren.”

Marianne heeft er goed over nagedacht: “Nou, ik zou het niet doen omdat je nu niet thuis bent. Een andere omgeving… Het lijkt allemaal zo veilig, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Denk maar aan brand of dat iemand toch in de kamer kan komen, zoals de schoonmakers. Je weet gewoon niet wat er rondloopt en in het buitenland moet je toch altijd wel oppassen met je kind, vind ik.”

Henriëtte is van mening veranderd: “Ik dacht in eerste instantie ook: Ach, als de babyfoon het zo ver red, waarom niet. En toen las ik de reacties. Oja… Zo’n beetje iedere medewerker van het hotel heeft toegang tot zo’n kamer. Even niet bij nagedacht.”

Mayella: “Tjah, zelfde soort vraag als: ‘Kan ik mijn kind alleen thuis laten slapen terwijl ik mijn andere kind uit school haal? Nee, gewoon nee.”

Sanne: “Neee ze ging lekker mee in de buggy. Ze sliep wel verder bij het zwembad.”

Soofje: ‘Wauw, wat een stomme vraag…. Nee, natuurlijk kan dit niet! Een baby is waar jij heen gaat, zelfs een paar minuten kan fataal zijn.”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.