De babynaam. Soms is ‘ie in een mum van tijd besloten, maar in Cynthia’s geval kwam ‘de naam’ pas op het allerlaatste moment.
Lees verder onder de advertentie
Cynthia (34): “We hadden onze kinderwens nog maar net besproken of ik had een positieve zwangerschapstest in mijn hand. De eerste weken zweefde ik op een roze wolk, maar toen sloeg de misselijkheid toe. Eten? Vergeet het maar. Ik hing dagenlang boven de pot.
Na twintig weken kwam ik weer terug op aarde, en was ik helemaal klaar om ons voor te bereiden op de komst van onze kleine spruit. De eerste grote taak: de naam. Ik had mijn lijst van vijf jongens- en vijf meisjesnamen al klaarliggen. Mijn man zou zijn favorieten verzamelen. We hadden een gezellige avond ingepland: hapjes, alcoholvrije cocktails, een muziekje en onze namenlijsten.
Ik begon met de jongensnamen. “Samuel,” zei ik. Mijn man keek alsof ik hem net een brokmodder had voorgeschoteld. “Louis?” Nog erger. Zijn gezicht begon te verkrampen. “Oké, misschien heb jij betere suggesties,” zei ik terwijl ik mijn oren spitste voor wat er ging komen. Hij gooide namen in de ring als Blaze, JD en Shayro. Mijn mond viel open. Wat gebeurde hier? Bedachten we een naam voor een nieuw elektronicamerk?
Meen je dit serieus?
We wilden het geslacht van ons kindje niet weten, maar ik ‘voelde’ dat ik een meisje droeg. “Laten we het bij meisjesnamen proberen,” stelde ik voor. “Emma, Charlotte, Nora…” Maar ook deze namen kregen de “te netjes” stempel. En toen kwam hij met Divine, Porscha en Zalia. Ik keek hem aan alsof ik water zag branden. “Meen je dit serieus?”, vroeg ik.
We waren het overal over eens. Over het interieur van de babykamer, de kinderwagen, de kleertjes. Het bevalplan, de peetouders, de achternaam. Hoe we het na mijn verlof zouden doen met de opvang. Alles ging zo vloeiend en we voerden geen enkele discussie. Behalve over die babynaam.
Lees verder onder de advertentie
Zelfs in week 40
Het heeft ons maanden gekost. Uren hebben we gespendeerd aan het doorbladeren van namenlijsten. Waar mijn man fan was van die (volgens hem) hippe, unieke namen, was ik meer van de klassieke schoonheid. Na wat voelde als een eeuwigheid van naam-argumenten en compromis-onderhandelingen, kwamen we tot een conclusie: Lucia voor een meisje en Lucio voor een jongen.
Maar ik voelde diep van binnen dat het toch niet helemaal was wat we zochten. Met 39 weken zei ik: “Dit is ‘m toch niet.” En zo waren we zelfs in week 40 van mijn zwangerschap nog bezig met de naam.
Toen mijn weeën eindelijk begonnen en we naar het ziekenhuis reden, gebeurde het. We hoorden de naam ‘Sammy Joe’ op de radio. We keken elkaar aan en wisten meteen: of we nu een meisje of jongen krijgen, dit is de naam.
Nu is onze kleine meid Sammy Joe 2,5 jaar oud en we denken alweer aan een tweede. Ik houd mijn hart vast voor de komende naam-discussies. Als het een beetje lijkt op de vorige ronde, belooft het weer een strijd te worden, maar dat zien we dan wel weer.”
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Zangeres Eva Simons, die dit jaar de rol van Maria speelt in The Passion, deelt een intens persoonlijk verhaal. Tijdens een repetitie voor de paasvertelling kreeg ze een miskraam. “Het was intens verdrietig.”
Weet je wat jij op dinsdag moet doen? Nee, geen was vouwen of kind nummer drie ophalen van zwemles. Dinsdag is dé dag om je vakantie te boeken. Dat is niet zomaar een moedergevoel, maar keihard onderzocht door de CheapTickets.nl.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
“Ik vroeg het eigenlijk gewoon voor de grap…” Dat schrijft de 28-jarige Natallia Tarrien over het moment dat ze ChatGPT raadpleegde vanwege een vreemd gevoel in haar kaak. Wat begon als een onschuldig gesprekje met een chatbot, eindigde met een spoedopname, een bevalling en… het redden van haar leven.