Niet iedere vrouw wil in bed bevallen en gelukkig – mits je geen medische indicatie hebt – is dit ook geen moetje. De baarkruk is bijvoorbeeld een mooi alternatief. Maar wat houdt zo’n baarkrukbevalling precies in? Wij leggen het uit.
Lees verder onder de advertentie
Vroeger zag een baarkruk eruit als een simpele houten stoel met een gat in het midden. Nu is het een mix tussen een stoel en een toilet (in opblaasbare vorm, in hout of in kunststof), maar dan zonder leuningen. De bedoeling is dat je partner, moeder of wie er dan ook bij is voor ‘leuning’ speelt. Overigens gebruik je het krukje pas als je gaat persen – ’t zit niet comfortabel genoeg om urenlang je weeën mee op te vangen.
Lees verder onder de advertentie
Checken
Vaak heeft de verloskundige een baarkruk bij zich en ook in het ziekenhuis is er vrijwel altijd een aanwezig. Toch is het verstandig om dit voor de zekerheid te checken, bijvoorbeeld als je het geboorteplan doorneemt. Goed om te weten: soms is het uiteindelijk toch niet mogelijk om op de baarkruk te bevallen. Bij bepaalde complicaties kan het veiliger zijn om te liggen.
Of je ‘m nu aan iemand cadeau doet of ze voor jezelf koopt: deze goodiebag is hoe dan ook een succes. Bekijk de inhoud hier en bestel ‘m voor slechts € 39,95 i.p.v. € 272,89!
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Zangeres Eva Simons, die dit jaar de rol van Maria speelt in The Passion, deelt een intens persoonlijk verhaal. Tijdens een repetitie voor de paasvertelling kreeg ze een miskraam. “Het was intens verdrietig.”
Weet je wat jij op dinsdag moet doen? Nee, geen was vouwen of kind nummer drie ophalen van zwemles. Dinsdag is dé dag om je vakantie te boeken. Dat is niet zomaar een moedergevoel, maar keihard onderzocht door de CheapTickets.nl.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
“Ik vroeg het eigenlijk gewoon voor de grap…” Dat schrijft de 28-jarige Natallia Tarrien over het moment dat ze ChatGPT raadpleegde vanwege een vreemd gevoel in haar kaak. Wat begon als een onschuldig gesprekje met een chatbot, eindigde met een spoedopname, een bevalling en… het redden van haar leven.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.