Niet iedere vrouw wil in bed bevallen en gelukkig – mits je geen medische indicatie hebt – is dit ook geen moetje. De baarkruk is bijvoorbeeld een mooi alternatief. Maar wat houdt zo’n baarkrukbevalling precies in? Wij leggen het uit.
Lees verder onder de advertentie
Vroeger zag een baarkruk eruit als een simpele houten stoel met een gat in het midden. Nu is het een mix tussen een stoel en een toilet (in opblaasbare vorm, in hout of in kunststof), maar dan zonder leuningen. De bedoeling is dat je partner, moeder of wie er dan ook bij is voor ‘leuning’ speelt. Overigens gebruik je het krukje pas als je gaat persen – ’t zit niet comfortabel genoeg om urenlang je weeën mee op te vangen.
Lees verder onder de advertentie
Checken
Vaak heeft de verloskundige een baarkruk bij zich en ook in het ziekenhuis is er vrijwel altijd een aanwezig. Toch is het verstandig om dit voor de zekerheid te checken, bijvoorbeeld als je het geboorteplan doorneemt. Goed om te weten: soms is het uiteindelijk toch niet mogelijk om op de baarkruk te bevallen. Bij bepaalde complicaties kan het veiliger zijn om te liggen.
Of je ‘m nu aan iemand cadeau doet of ze voor jezelf koopt: deze goodiebag is hoe dan ook een succes. Bekijk de inhoud hier en bestel ‘m voor slechts € 39,95 i.p.v. € 272,89!
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.