Niet iedere vrouw wil in bed bevallen en gelukkig – mits je geen medische indicatie hebt – is dit ook geen moetje. De baarkruk is bijvoorbeeld een mooi alternatief. Maar wat houdt zo’n baarkrukbevalling precies in? Wij leggen het uit.
Lees verder onder de advertentie
Vroeger zag een baarkruk eruit als een simpele houten stoel met een gat in het midden. Nu is het een mix tussen een stoel en een toilet (in opblaasbare vorm, in hout of in kunststof), maar dan zonder leuningen. De bedoeling is dat je partner, moeder of wie er dan ook bij is voor ‘leuning’ speelt. Overigens gebruik je het krukje pas als je gaat persen – ’t zit niet comfortabel genoeg om urenlang je weeën mee op te vangen.
Lees verder onder de advertentie
Checken
Vaak heeft de verloskundige een baarkruk bij zich en ook in het ziekenhuis is er vrijwel altijd een aanwezig. Toch is het verstandig om dit voor de zekerheid te checken, bijvoorbeeld als je het geboorteplan doorneemt. Goed om te weten: soms is het uiteindelijk toch niet mogelijk om op de baarkruk te bevallen. Bij bepaalde complicaties kan het veiliger zijn om te liggen.
Of je ‘m nu aan iemand cadeau doet of ze voor jezelf koopt: deze goodiebag is hoe dan ook een succes. Bekijk de inhoud hier en bestel ‘m voor slechts € 39,95 i.p.v. € 272,89!
Als moeder zou je je soms het liefst willen opsplitsen om je kind niet achter te hoeven laten, ook al weet je dat ie in goede handen is. Vooral bij oma. Althans, dat hoop je dan altijd maar. Toen Vanessa (35) thuis kwam, was de oppas van haar driejarige zoontje nergens te bekennen..
Serena Verbon (Beautylab) heeft op haar achtendertigste haar hypotheek – als single mom! – afgelost. Hoe heeft ze dit gedaan en is dat voor anderen ook verstandig om te doen?
Een kraamcadeau is een goedbedoelde verrassing voor de kersverse ouders en de pasgeboren spruit, maar soms krijg je iets waar je totaal niet op voorbereid bent. Hannelore (37) wist niet goed hoe ze moest reageren op het kraamcadeau van haar tante.
Eva kreeg toen ze zwanger was hyperemesis gravidarum: extreme misselijkheid en overgeven tijdens de zwangerschap. Alsof dit nog niet erg genoeg was, geloofde haar leidinggevende niet dat ze echt zo erg en zo vaak ziek was en werd ze uiteindelijk ontslagen. Pure zwangerschapsdiscriminatie.
Iedere ouder wil de eerste verjaardag van hun kind speciaal maken. Maar wat begon als een bescheiden feestje met familie en vrienden, eindigde voor Alaya in een groots evenement met een gastenlijst van honderd man, een ballonnenboog en een rekening waar ze liever niet te lang naar kijkt.