Een kleuterjuf uit Gelderland heeft een open brief geschreven aan premier Rutte, na het besluit van het kabinet om de scholen ondanks het coronavirus voorlopig open te houden. Haar bericht op Facebook werd massaal gedeeld.
Lees verder onder de advertentie
Scholen blijven gewoon open, deelde minister-president Mark Rutte gisteren mee. Vandaag werd bekend dat ongeveer een kwart van de leerlingen niet op school was, het overgrote deel van de kinderen is er dus gewoon. Ellen van Pernis is 35 jaar en staat voor de kleuterklas. In haar brief aan de premier legt ze uit dat de maatregelen die het kabinet heeft genomen om het coronavirus te bestrijden, niet voldoende zijn.
Lees verder onder de advertentie
‘Om te beginnen het niet schudden van handen’, schrijft ze, ‘dat werkt voor ons nou nét iets anders. Ik geef nu netjes op landsdvies geen hand bij de voordeur, maar wat doe ik als Jantje valt? Hoe kan ik hem troosten zonder een arm om hem heen te slaan? Wat zeg ik tegen Saar, als zij doodmoe een knuffel komt geven? Niet doen Saar, want Het Virus. Dat snappen ze niet. Maar ze voelen zich wel afgewezen.’
Verspreiding
Hoewel Rutte in zijn persconferentie heeft aangegeven dat kinderen niet heel ziek worden, wijst Ellen hem in zijn brief erop dat zij het virus wel over kunnen dragen. ‘Op mijn collega wiens schoonmoeder door chemo geen weerstand heeft. Op die andere kleuter wiens moeder huisarts is, op onze partners en familie die in ziekenhuizen werken en/of komen. Wij zijn samen met de kinderopvang het kloppend hart van de samenleving, maar wat als dit virus zich vanuit die organen verspreidt?’
Ze sluit haar brief af met het feit dat ze alle kleuters de handen grondig heeft laten wassen, wat een hels karwei was. ‘Vier keer veertig kleuters hun handen laten wassen op twee smerige kleutertoiletten. Ik heb de tafels schoongemaakt waar kinderen hun neuzen, vingers, slijm, snot en gezicht aan afvegen, want dat doet de schoonmaak niet extra in deze tijd. Ik heb keelpijn. Maar geen zorgen, meneer Rutte, ik ben er maandag weer! Om het virus te verspreiden… oh nee, om de economie draaiend te houden! Zie ik u dan? Of werkt u vanuit huis. Een elleboogstootje van mij, een bezorgde juf.’
Haar brief is inmiddels al meer dan tienduizend keer gedeeld.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.