Het leven is al duur genoeg, dus begrijpelijk dat deze koppels er niet helemaal op zaten te wachten: een bruiloft die nogal in de papieren loopt.
Lees verder onder de advertentie
Nanda (32):
“Onze bruiloft liep nogal in de papieren, dus zochten mijn man en ik naar manieren om het budget toch binnen de perken te houden. Ik was hoogzwanger van onze eerste dochter, er kwamen nog veel kosten aan. Vrienden van mijn ouders boden uitkomst: ze hadden een eigen restaurant en waren bereid de hele catering voor hun rekening te nemen. Tegen kostprijs. Een geweldig aanbod, dus we namen het dankbaar in ontvangst. ‘Gewoon Franse keuken hoor, niks ingewikkelds’, hintten we.
Lees verder onder de advertentie
Bedankt voor de moeite
Op de grote dag reed een cateringbusje voor met een keur aan uitheemse gerechten. Indiaas. Thais. Een vleugje Indonesisch. Niet bepaald wat we in gedachten hadden, maar erger: het was níet te eten. De vis leek van rubber, het vlees was taai, de sauzen flauw en de rijst tot pap gekookt. Gelukkig waren er liters wijn om het weg te spoelen. Bovendien: ging het niet om het gebaar? We hebben de koks na afloop een enorm boeket gestuurd om te bedanken. En dat onze dochter, nu twee, dól is op Thais eten is vast geen toeval.”
“Bijna elke avond voor het slapengaan moeten mijn man en ik hetzelfde verhaaltje vertellen aan onze zonen van zeven en vijf. ‘Van toen jullie gingen trouwen, mam.’ Nou, dat ging zo: het gebeurde niet. Tenminste, niet op het afgesproken tijdstip.
Ten overstaan van een bomvolle trouwzaal had de ambtenaar van de burgerlijke stand de verkeerde trouwakte voor zich. De onze? Foetsie. De onrust groeide toen ze de zaal uit sprintte en ons maande rustig te blijven. Waarop een andere ambtenaar ons verzocht héél even te wachten. Dat duurde bijna drie kwartier, waarin ze naar huis scheurde om de juiste documenten te halen.
“De onze? Foetsie”
Lees verder onder de advertentie
We zeiden alsnog ‘ja’ die dag, maar we hebben wel een claim ingediend. De receptie moesten we overslaan omdat het diner al bijna begon toen we eindelijk een ring aan onze vingers hadden.”
Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.
Oppaskosten besparen door grootouders in te schakelen, dat doen toch zo veel mensen? Klinkt ideaal, vond ook Anne-Marije. Ze had van tevoren niet kunnen bedenken dat het zo’n wig tussen haar en haar schoonouders zou drijven.
Een nieuw jaar, een nieuw bedrag voor de kinderbijslag. Dat is fijn om te weten, want elke euro helpt als je kinderen sneller groeien dan je portemonnee kan bijhouden. Dit zijn de bedragen voor 2025.
Het kiezen van een babynaam kan een behoorlijke uitdaging zijn, vooral omdat iedereen er een mening over heeft. Maar wat als die mening van een kenner komt? Op TikTok deelt expert Colleen Slagan wat volgens haar de grootste no go’s zijn.
Of je kind nu een echte fijnproever of een kieskeurige eter is, het menu van je kleintje kan een enorme zoektocht zijn. Wat eet een dreumes op een dag? En hoeveel eet een peuter nou écht? Wij geven je een realistisch kijkje in de keuken van andere ouders. Deze week het menu van Ties.Vajèn is […]
Iedere week delen we op Kek Mama een dilemma van onze lezers. Deze week vraagt Josje (28) zich af of ze de vriendschap met haar beste vriendin moet opgeven.
De geboorte van je kind missen: het klinkt als een nachtmerrie die geen enkele vader ooit wil meemaken. Toch overkwam het deze drie mannen. “We zijn inmiddels zes jaar verder, maar ik ben nog steeds niet vergeven.”