Lieve (31) is moeder van Jan (3) en Dries (1). Na een heftige scheiding heeft ze de liefde opnieuw gevonden in Rogier, met wie ze een latrelatie heeft. Voor Kek Mama schrijft ze over alles wat ze sindsdien doormaakt.
Lees verder onder de advertentie
Gestrest sta ik voor het – al eeuwen op rood staande – stoplicht als mijn telefoon piept. Ik ben al aan de late kant, heb net de kinderen op twee verschillende locaties afgezet, mijn klas staat over vijftien minuten voor het lokaal en de parkeerplaats van het ROC staat vast weer op ‘vol’. Een mailtje. De nieuwsbrief. Van de basisschool. Ook dat nog.
Lees verder onder de advertentie
Ons nieuwe leven
Twee weken geleden is Jan gestart op de basisschool. Op maandagmorgen, in zijn beste kleren, met nieuwe rugzak, broodtrommel en beker, liepen wij hand in hand, gespannen de school in. En hoewel hij al was gaan ‘wennen’, voelde ik aan alles dat ons nieuwe leven daar zou beginnen. Een leven als moeder met een schoolgaand kind. Zo kort geleden, maar nu al zo gewoon.
Lees verder onder de advertentie
In die twee weken is mijn kind getransformeerd van een lieve peuter tot een echte kleuter. Als een vis in een water voelt hij zich. Zocht-ie in de eerste dagen nog de veiligheid van mijn hand als hij tijdens de inloop mocht kiezen van het planbord, nu zwaait hij mij nog net niet uit bij de voordeur van de school. Godzijdank mag ik nog mee naar binnen, maar niet te lang.
Tegenwoordig bepaalt hij zelf wat hij aantrekt: die trui met die dino’s is wel cool en die zwarte niet. Ook kan hij me haarfijn vertellen wat er in zijn broodtrommel moet. Van één boterham zonder korstjes in de eerste week, naar twee met korst in de tweede week. Waarschijnlijk omdat alle andere stoere en grote jongens dat ook hebben, of omdat hij toch wel honger krijgt van al die werkjes. En sta ik te lang te praten met de juf, is de eerste bel al gegaan of kus ik hem net een keer te veel, word ik tot de orde geroepen door mijn bloedeigen zoon. ‘Mam, ga maar, ik zwaai wel even uit het raam zo’. Levensveranderende gebeurtenissen vol vreugde, maar waar ik ontzettend aan moet wennen.
Lees verder onder de advertentie
Overload
Wennen was het ook aan de overload aan informatie. Op die eerste dag kreeg ik een heel pakket mee. Kalenders, twee schoolgidsen, naschoolse activiteiten en flyers. Informatie over luizenzakken en gezonde traktaties, over de schoolbieb en het vakantierooster. Ik kan er haast een tweede agenda voor aanschaffen. En hoe gestructureerd en georganiseerd ik ook mag zijn: ik heb wat over het hoofd gezien.
Lees verder onder de advertentie
Vandaar dat mailtje. Die nieuwsbrief. Van de basisschool. Een heuse reminder. Want ging ik ervan uit dat ik mijn kind prima had ondergebracht op mijn werkdagen, blijkt dat ze daar ook doen aan studiedagen. Logisch.
‘Waar moet ik met dat kind heen?’
Was ik net alleen nog wat gestrest voor dat stoplicht, nu denk ik, na het lezen van het mailtje, dat mijn bloeddruk boven de meetbare grens uitschiet. Waar moet ik met dat kind heen? Zijn oude kinderopvang wil hem niet meer hebben, aangezien hij vier is geweest, en net op die dag hebben ze geen naschoolse opvang in ons dorp.
Lees verder onder de advertentie
Na een aantal telefoontjes heb ik het geregeld en kan mijn bloeddruk weer dalen. Of ik hier ooit aan ga wennen? Ik denk het niet. Maar als dat groot worden van Jan net zo snel gaat als de afgelopen weken zijn gegaan, dan ga ik er van uit dat hij aan het eind van dit schooljaar zijn eigen agenda wel kan beheren. Net als het regelen van alternatieve opvang op studiedagen ;-).
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.