Een zwangerschap is een blijde gebeurtenis, toch betekent dat niet dat je altijd alleen maar leuke en positieve reacties krijgt. Daar kan Elise (34) over meepraten.
Lees verder onder de advertentie
“Ik was 25 en werkte bij een klein bedrijfje in de mediabranche. Er werkten in totaal maar zo’n tien mensen, dus het voelde bijna als familie. Van de stagiaire tot de directeur, iedereen lunchte met elkaar en we maakten grapjes bij het koffiezetapparaat.
Hoewel de sfeer dus heel informeel was, hield de eigenaar van het bedrijf wel van ‘de baas spelen’. Het was een man met een groot ego, joviaal, amicaal en een echte salestijger. Klanten liepen met hem weg, maar binnen het bedrijf was niet iedereen even blij met hem. Hij bedacht graag ideeën die wij dan konden uitvoeren, maakte grapjes die soms nét een beetje over de grens gingen en kon behoorlijk uit zijn plaat gaan als er iets mis ging. Hij ging vaak van beste vriendjes het ene moment tot ‘luister naar wat ik zeg’ het andere moment, binnen een uur tijd.
Lees verder onder de advertentie
Scheve verhoudingen
Het was mijn eerste echte baan, dus veel vergelijkingsmateriaal had ik niet en omdat alle andere werknemers ook zijn grillige karakter accepteerden, deed ik dat ook.
Nu, bijna tien jaar later, zie ik in dat de verhoudingen en de werksfeer verre van positief waren, maar op dat moment zag ik dat niet zo in. Toch voelde ik me ook nooit écht op mijn gemak. Dus toen ik op een gegeven moment ontdekte dat ik in verwachting was, dacht ik ook direct: shit, hoe moet ik dat op mijn werk vertellen.
‘Het was mijn eerste echte baan, dus veel vergelijkingsmateriaal had ik niet.’
Lees verder onder de advertentie
Diep van binnen had ik dus al wel het vermoeden dat mijn baas niet per se heel blij zou zijn met mijn zwangerschap. Onder het mom van de 12-wekengrens, bleef ik het gesprek dan ook uitstellen. Tot ik echt die 12 weken bereikte en niet anders kon dan hem inlichten.
Heb je weleens van condooms gehoord?
Met lood in mijn schoenen en een steen op mijn maag klopte ik aan op zijn deur. Hij was gelukkig in een goed humeur, zag ik al snel en ik besloot daarom maar meteen met de deur in huis te vallen. Hij bleef even stil en zei toen: ‘Jeetje, heb je weleens van condooms gehoord?’
Stomverbaasd om deze reactie staarde ik hem aan, zonder dat er ook maar een zinnig antwoord in me op kwam. Daarna stond hij wel op om me te feliciteren, al was het duidelijk niet van harte. Tijdens mijn zwangerschap en na mijn bevalling maakte hij nog vaak duidelijk dat hij hoopte dat ik niet snel weer in verwachting zou zijn. Gelukkig voor hem gebeurde dat pas toen ik al een andere baan had, maar zijn eerste reactie zal ik nooit vergeten.”
Lees verder onder de advertentie
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Weet je wat jij op dinsdag moet doen? Nee, geen was vouwen of kind nummer drie ophalen van zwemles. Dinsdag is dé dag om je vakantie te boeken. Dat is niet zomaar een moedergevoel, maar keihard onderzocht door de CheapTickets.nl.
Zangeres Eva Simons, die dit jaar de rol van Maria speelt in The Passion, deelt een intens persoonlijk verhaal. Tijdens een repetitie voor de paasvertelling kreeg ze een miskraam. “Het was intens verdrietig.”
Genoeg vrouwen doen het weleens: stiekem in zijn telefoon kijken. Niet omdat ze op zoek zijn naar ellende, maar omdat er iets wringt. Een gevoel. Iets wat niet helemaal klopt. Het overkwam Iris. En voor ze het wist, zat ze in zijn telefoon, op zoek naar antwoorden waar ze helemaal niet voor was.
Kijk, we maken allemaal weleens fouten als ouder. Het hoort erbij. Maar sommige gewoontes kunnen — als je ze keer op keer herhaalt — je kind echt schade toebrengen. Emotioneel. Mentaal. En op de lange termijn.
“Ik vroeg het eigenlijk gewoon voor de grap…” Dat schrijft de 28-jarige Natallia Tarrien over het moment dat ze ChatGPT raadpleegde vanwege een vreemd gevoel in haar kaak. Wat begon als een onschuldig gesprekje met een chatbot, eindigde met een spoedopname, een bevalling en… het redden van haar leven.