Daten na een scheiding: het is niet niks. De Amerikaanse Katie dook in de wereld van het daten na haar scheiding, maar dat ging niet zonder slag of stoot…
Lees verder onder de advertentie
“Ik ontmoette mijn man toen we allebei begin twintig waren. We hadden geen van beide geld en we brachten al onze tijd door in de kroeg en hadden stapels creditcardschulden. Al na zes maanden spraken we voor het eerst over trouwen. We hadden een gezonde relatie en hielden zielsveel van elkaar: we zouden er samen wel uitkomen.
Toch realiseerden we ons snel dat als we een gezin wilden vormen, we ook verantwoordelijker met ons geld om moesten gaan. Het was tijd om volwassen te worden. We namen elkaar zoals we waren: ik stoorde me er aan niet dat hij vergeetachtig was en de hele tijd te laat was. Het kon hem niks schelen als ik mijn hele salaris opmaakte aan kleding en sieraden. We vonden het fijn dat we samen aan onze gebreken konden werken.
En ineens is het tien jaar later en ben ik een gescheiden moeder. Eigenlijk wordt pas na een scheiding echt duidelijk wat je in een partner zoekt. En die dingen zijn nu volledig anders dan tien jaar terug. Alleenstaande moeder zijn is pittig: uitvogelen hoe je de kids opvoedt, het huishouden runt en de eindjes financieel aan elkaar knoopt. Ik heb geen tijd voor een partner die zijn zaakjes niet op orde heeft of kinderachtig gedoe.
De meeste alleenstaande moeders die ik ken werken keihard en zorgen de overige tijd voor hun kinderen. Er blijft amper tijd over voor henzelf, laat staan voor daten. En dan heb je nog de spontaniteit die daten zo leuk maakt, dat wordt ‘m dus helemaal niet als je kinderen hebt. Dat is al lastig als je wél een partner hebt, laat staan als je alleen bent. Alles tussen een last-minute uitje en een vluggertje midden op de dag vereist de nodige planning.
Het is weleens voorgekomen dat ik dacht dat ik even voldoende tijd alleen thuis was voor een date. Dat bleek geen goed idee. Ik was totaal niet op mijn gemak. Ik bleef maar op de klok kijken en duwde hem aan het eind nog net niet de deur uit, omdat ik bang was dat mijn kinderen thuis zouden komen.
In mijn ervaring duurt het ongeveer een half tot heel jaar om iemand echt te leren kennen. Op een eerste date gedraagt iedereen zich op z’n best, die zwakke punten kun je lang voor elkaar verbergen. Toch heeft mijn scheiding ook iets opgeleverd op het gebied van daten: ik weet heel goed wat ik niét wil in mijn leven. Ik ga geen tijd investeren in mensen die het niet waard zijn.
Daten met kinderen is zo anders dan daten voordat je kinderen hebt. Het is moeilijker, ongemakkelijker en onhandiger. Maar onmogelijk is het zeker niet. Laat je niet tegenhouden door deze dingen. Het is altijd de moeite waard als je de persoon vindt die perfect in je nieuwe leven past.”
Bron: ScaryMommy
Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu eenabonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.
Een koosnaam voor je partner, je herkent het vast. Zo’n bijnaam die je alleen tussen jullie tweeën gebruikt en uitspreekt als je denkt dat niemand luistert. Totdat je kind het oppikt en enthousiast deelt met de buitenwereld. Daria (32) maakte het mee. Het schaamrood staat nog steeds op haar kaken.
Marloes (33) is redacteur bij Kek Mama en woont met vriend, peuter (3) en baby (8 maanden) in Arnhem. Ze schrijft in haar columns over hoe ze het hoofd boven water houdt in haar chaotische gezinsleven en de overgang van één naar twee kinderen. Deze week over: ingesleten rolpatronen
Hoera! Saskia Weerstand is bevallen van een zoon. Dat maakt de RTL-presentatrice bekend op haar Instagram. “Kleine vriend, we zijn zó blij dat jij er bent.”
We kennen het allemaal: boodschappen doen en telkens weer schrikken bij de kassa. Maar bij Vianna thuis is het elke week een financiële horrorfilm. Haar man en zoon hebben namelijk geen grenzen als het gaat om geld uitgeven aan proteïne snacks.
Een Instagram-video waarin artsen vertellen wat ze hun eigen kids nooit zullen laten doen, ging viral. Van slaapfeestjes tot sekseducatie: het levert verrassende inzichten op.
Iedere ouder maakt weleens een fout, maar sommige momenten blijven je voor altijd achtervolgen. Wat begon als een onschuldige speelsessie in het park, veranderde voor Sandra in een schuldgevoel dat ze al 14 jaar met zich meedraagt.