Ken je dat, dat je de alleen maar de kinderen hebt klaargemaakt voor school, en toch het gevoel hebt dat je er al een hele werkdag op hebt zitten? Valerie Williams wel.
Lees verder onder de advertentie
Ze heeft het uitgerekend. Of nee, zelfs wetenschappelijk onderzoek bewijst het: je kinderen smeken of ze nu eindelijk hun kleren willen aantrekken / tanden willen poetsen / schoenen aantrekken / in de auto willen stappen, kost op wekelijkse basis een hele werkdag. We herhalen: een hele werkdag. Onbetaald.
Lees verder onder de advertentie
Elke ochtend 43 taken
Volgens het onderzoek, schrijft Katie op ScaryMommy, hebben ouders hun kinderen tegen het eind van het schooljaar zo ongeveer 540 keer gevraagd of ze willen opschieten. En gemiddeld spenderen we zo’n tien uur per week aan het spelen van drilsergeant, voordat we ook maar aan onze betaalde banen kunnen beginnen. Dat is overigens inclusief het poetsen van je eigen tanden, ontbijt maken, lunchpakketjes smeren, schooltassen pakken en de vaatwasser uitruimen.
Lees verder onder de advertentie
O, saillant detail uit hetzelfde onderzoek, volgens Katie: het gemiddeld aantal taken dat een ouder ’s ochtends voor school- en werktijd uitvoert, is 43. En dát is overigens inclusief het gemiddeld twee keer per week verschonen van hun net aangetrokken kleren, omdat er melk/chocopasta/pindakaas op is gemorst.
Om dit alles klaar te spelen, staan ouders doordeweeks gemiddeld op om zes uur ’s ochtends, stelt het onderzoek. Wat bij Katie overigens om half zes is. Er zijn namelijk nog een paar taken niet meegenomen in de tijdsduur van de ochtendroutine. Avondmaaltijden ontdooien, bijvoorbeeld. Rekeningen betalen. Iets van een work-out doen. Schoolbriefjes beantwoorden. “Mijn brein ontploft al bijna, als ik denk aan wat ik morgenochtend nog moet doen – zelfs al duurt dat nog achttien uur”, schrijft Katie.
Lees verder onder de advertentie
De enige optie volgens haar: de taken zo eerlijk mogelijk verdelen met je partner. “Kun je misschien nog eens in de zoveel tijd een ochtendje uitslapen.”
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.