Na een lange adoptieprocedure je kind eindelijk mee naar huis mogen nemen: voor onderstaande gezinnen was dit het mooiste moment uit hun leven. En daarom vieren zij deze ‘adoptiedag‘ elk jaar opnieuw.
Lees verder onder de advertentie
Stuk voor stuk op hun eigen, mooie manier.
“Wij hebben een regenboogfeest gehouden op de adoptiedag van onze dochters. Want regenbogen komen tevoorschijn na een hevige storm.”
Lees verder onder de advertentie
“Wij vieren de adoptiedag van onze kinderen door elk jaar terug te gaan naar de opvang waar ze voor onze komst zo goed verzorgd werden.”
“Onze kinderen mogen elk jaar zelf kiezen wat we op adoptiedag gaan doen. In de avond gaan we altijd uiteten bij een Koreaans restaurant, zodat ze iets van hun geboorteland meekrijgen.”
“Onze zoon (3) komt uit China, dus eerst gaan we met z’n allen Chinees eten. Dan gaan we naar het winkelcentrum en proberen we alle roltrappen uit (een van zijn favoriete bezigheden). Thuis kijken we nog een film en bladeren we door het geboorteboek dat we van het weeshuis hebben gekregen.”
Lees verder onder de advertentie
“Onze dochters krijgen op hun adoptiedag ieder jaar een amulet om aan hun armbandje te hangen.”
“Wij hebben onze zoons alledrie geadopteerd. Elk jaar nodigen we de familie uit voor een diner. We praten over hun biologische moeder en bekijken foto’s van de adoptie.”
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Het leuke aan de feestdagen is dat de hele familie bij elkaar komt. Het lastige aan de feestdagen is óók dat de hele familie bij elkaar komt. Geen zin in ruzie of gedoe wegens botsende karaktertjes? Neem dan deze handleiding ter harte.
Of je kind nu een echte fijnproever of een kieskeurige eter is, het menu van je kleintje kan een enorme zoektocht zijn. Wat eet een dreumes op een dag? En hoeveel eet een peuter nou écht? Wij geven je een realistisch kijkje in de keuken van andere ouders. Deze week het menu van dreumes Wies.
Dat het ouderschap uitdagend is, hoeven we je niet te vertellen. Er is geen handboek en er is geen one size fits all. Logisch dus dat je soms met vragen en dilemma’s zit. Iedere week delen we op Kek Mama een dilemma van onze lezers. Deze week: Sacha (33) vraagt zich af hoe ze om moet […]