Katie Cloyd behandelt haar twee kinderen niet gelijk. Ieder kind heeft namelijk iets anders nodig, stelt ze.
Lees verder onder de advertentie
Toen Katie één kind had, maakte ze zich nooit druk of ze hem wel genoeg aandacht gaf. Hij begaf zich de hele dag in haar kielzog, en wanneer hij ’s avonds naar bed moest, had ze eindeloos de tijd om hem in slaap te zingen. Een tweede zou ze simpelweg hetzelfde behandelen, dacht ze. Dezelfde opvoeding, dezelfde band – en nu ze wist wat een kind nodig heeft, zou dat met een tweede een eitje zijn. Tot ze erachter kwam dat ieder kind andere behoeftes, en dus andere aandacht nodig heeft.
Lees verder onder de advertentie
Evenveel knuffels
Natuurlijk behandelt ze beide zoons eerlijk, benadrukt Katie. Ze krijgen evenveel cadeautjes met kerst, evenveel kusjes en knuffels en beiden mogen ze een restaurant uitkiezen voor het avondeten wanneer ze jarig zijn. Maar in sommige opzichten hebben ze nu eenmaal een andere benadering nodig.
Lees verder onder de advertentie
‘Zo geloofde ik ooit dat alle kinderen een bepaalde hoeveelheid een-op-een-tijd nodig hebben met beide ouders, om zich speciaal en geliefd te voelen’, schrijft Katie in een blog. ‘Maar mijn oudste zoon wil die tijd helemaal niet; hij is veel liever met z’n allen samen.’ Haar jongste daarentegen, heeft die tijd wel nodig, aldus Katie. ‘Een ontbijtje halen met zijn vader op zondag, maakt hem de rest van de dag het gelukkigste kind van de wereld’.
In plaats van zich blind te staren op gelijke behandeling, let ze er vooral op dat beide kinderen zich gezien en gehoord voelen, op een manier die bij ze past. Katie is ervan overtuigd dat haar kinderen daar op lange termijn ook meer aan hebben. ‘Zo leren ze dat iedereen andere dingen nodig heeft om succes te bereiken. En soms heeft de één even iets meer nodig dan de ander. Soms is iets ongelijkwaardig, maar tóch eerlijk.’
Lees verder onder de advertentie
Twee kinderen opvoeden is iets anders dan één kind twee keer opvoeden, besluit Katie. ‘De verwachtingen die ik heb van mijn kinderen, verschillen per kind. Alles gelijkwaardig doen, betekent niet dat allebei mijn kinderen krijgen wat ze nodig hebben. Maar door zeker te stellen dat ieder kind krijgt wat hij nodig heeft, zullen ze zich gelijkwaardig voelen.’
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Zangeres Eva Simons, die dit jaar de rol van Maria speelt in The Passion, deelt een intens persoonlijk verhaal. Tijdens een repetitie voor de paasvertelling kreeg ze een miskraam. “Het was intens verdrietig.”
Weet je wat jij op dinsdag moet doen? Nee, geen was vouwen of kind nummer drie ophalen van zwemles. Dinsdag is dé dag om je vakantie te boeken. Dat is niet zomaar een moedergevoel, maar keihard onderzocht door de CheapTickets.nl.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
“Ik vroeg het eigenlijk gewoon voor de grap…” Dat schrijft de 28-jarige Natallia Tarrien over het moment dat ze ChatGPT raadpleegde vanwege een vreemd gevoel in haar kaak. Wat begon als een onschuldig gesprekje met een chatbot, eindigde met een spoedopname, een bevalling en… het redden van haar leven.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.