Kort geleden deelde Fabiënne (29) haar dilemma . Ze zit met de handen in het haar, want als haar tweejarige zoon van de opvang kwam, werd er over hem geklaagd.
Lees verder onder de advertentie
Wat is er aan de hand?
Haar zoontje gaat al 1,5 jaar twee dagen per week naar de opvang en zit momenteel in de babygroep, ondanks dat hij qua leeftijd al in de groep 1,5 – 4 jaar oud hoort te zitten. Een groep hoger is niet mogelijk, want daar is de komende maanden nog geen plek beschikbaar. Dit is al die tijd goed gegaan, maar steeds vaker komen er klachten binnen.
Lees verder onder de advertentie
Jullie advies
Qua leeftijd zit haar zoontje duidelijk niet op zijn plek en Fabiënne ziet het als de taak van de opvang om dit op te lossen, terwijl de opvang juist naar Fabiënne wijst. Via Facebook deelden jullie adviezen:
Lees verder onder de advertentie
Veel lezers denken dat haar zoon zich vooral heel erg verveelt: ”Die jongen verveelt zich en moet nodig door naar de andere groep! Het probleem ligt puur aan zijn leeftijd en een kind van anderhalf is van nature niet agressief! Hooguit onbehouwen en onbenullig!”
Saartje geeft aan dat ze haar zoon beter op een andere manier kan corrigeren: ”Een kind van twee ‘s avonds aanspreken over iets wat overdag gebeurd is, helpt niet. Ze moeten hem daar aanspreken op het moment dat het gedrag zich stelt. En ergens is zijn gedrag misschien wel te verklaren doordat hij nog steeds in de babygroep zit, hij verveelt zich waarschijnlijk. Hopelijk kan hij snel door naar de volgende groep.”
Lees verder onder de advertentie
Volgens Eline heeft haar zoontje behoefte aan positieve aandacht: ”Is het mogelijk dat hij als oudste in de babygroep enkel aandacht krijgt wanneer hij zich slecht gedraagt? Ik zou beginnen met het slechte gedrag thuis beter te corrigeren en een plek zoeken waar hij meer uitgedaagd wordt en meer positieve aandacht kan krijgen. Wellicht geeft deze opvang bij het doorschuiven voorrang aan kinderen die voltijds komen en blijft hij daarom in de babygroep zitten?”
Marion ziet tijd doorbrengen in beide groep als de beste optie: ”Als er geen plek is op de andere groep, kan je vragen of hij daar wel af en toe een uurtje of zo mag spelen. Dan krijgen de de leidsters geen problemen met de kind-aantallen/ratio volgens de richtlijnen en heeft jouw zoontje toch zijn uitdaging/plezier elke keer.”
Lees verder onder de advertentie
Tamara zou ervoor kiezen om in gesprek te gaan met de opvang: ”Kun je als ouder niet in gesprek met de opvang locatie over hoe lang de wachtlijst is op de peutergroep en of hij op bepaalde dagdelen toch niet naar de peutergroep kan? Ook zou je aan kunnen kaarten dat hij andere activiteiten krijgt aangeboden die bij zijn leeftijd passen en ervoor zorgen dat hij zich niet verveelt of in ieder geval minder verveelt. Ook zouden ze hem om hulp kunnen vragen om samen een fles te geven of een speentje te gaan pakken en deze samen geven etc. Zo betrek je hem bij het positieve deel naar baby’s toe en ziet hij het goede voorbeeld.”
Mariska heeft dit gedrag vaker voorbij zien komen: ”Ik werk zelf in de kinderopvang en mijn kind zat gewoon op een peutergroep naar zijn leeftijd, ook met dit gedrag. Heb hem van deze opvang gehaald en beter kon niet. Hij heeft daar veel meer uitdaging en word niet als probleem kind gezien en behandeld.
Lees verder onder de advertentie
Een kind toont gedrag niet uit het niks en zonder reden. Er is altijd iets wat volwassenen kunnen doen om een kind te helpen, ook al kan dit een zoektocht zijn. Het enige wat mijn zoontje nodig had, was duidelijkheid en meer uitdaging en zich begrepen voelen. Maar in plaats daarvan werd hij anders behandeld, buiten de groep gehouden vanwege onveilige situaties wat alleen maar voor meer frustratie heeft gezorgd. A.u.b. haal je kind daar weg en zoek een opvang waar jouw kind wel tot zijn recht komt. Dat verdient elk kindje!”
Sanne adviseert om voor een gastouder te gaan: ”Gastouder zoeken. Kleinschalige opvang.”
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.
Of je kind nu een echte fijnproever of een kieskeurige eter is, het menu van je kleintje kan een enorme zoektocht zijn. Wat eet een dreumes op een dag? En hoeveel eet een peuter nou écht? Wij geven je een realistisch kijkje in de keuken van andere ouders. Deze week het menu van dreumes Wies.