Wanneer de ene hoek van het huis voor het meest duurzame product gaat en de andere hoek liever de goedkoopste optie pakt, krijg je een strijd waarbij de handdoek niet snel in de ring wordt gegooid.
Ronja (31), moeder van Maxime (9 maanden):
“Doodvermoeiend vind ik de dagelijkse discussies met mijn vriend over de luiers. Dat wil zeggen: voor mij is het geen discussie dat we wasbare gebruiken, hij komt nog steeds stug thuis met wegwerpexemplaren. Niet te verantwoorden, vind ik. Inlegluiers zijn goor, vindt hij.
Lees verder onder de advertentie
“De twee versies liggen naast elkaar in de commode, het symbool van een stilzwijgende duurzaamheidsoorlog”
Dus liggen de twee versies naast elkaar in de commode, het symbool van een stilzwijgende duurzaamheidsoorlog, en ben ik de enige die luierwassen draait. Ik kan niet anders dan me schikken, op zijn zorgdagen. Net zo goed als hij de luieremmer moet verschonen, want hij veroorzaakt nu eenmaal het meeste afval.
We besparen ten minste de helft, troost ik me. Waarna ik hypocriet in de auto stap naar werk, terwijl mijn vriend alles op de fiets doet.”
“Ik ben een verzekeringshopper. Omdat ik niet alleen zo groen, maar ook zo inclusief mogelijk verzekerd wil zijn. Besparen vind ik belangrijk, maar van minder belang. Toen een zorgverzekeraar in opspraak was omdat die het abortusrecht verkapt niet volledig ondersteunt, stapte ik linea recta over naar een ander.
“We betalen meer, maar ik heb wel een schoon geweten”
Lees verder onder de advertentie
Ik legde erop toe qua premie, waardoor mijn vriend en ik nu bijna dertig euro per maand meer betalen, maar had wel een schoon geweten. Kortstondig zorgde het voor oorlog in de toko, tot ik opperde de condooms ook maar te laten zitten dan, uit geld- en milieubesparing. Wat zou dát ons schelen? Sindsdien is het pais en vree in onze stulp.”
Dit artikel staat in Kek Mama 10-2022.Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.
Oppaskosten besparen door grootouders in te schakelen, dat doen toch zo veel mensen? Klinkt ideaal, vond ook Anne-Marije. Ze had van tevoren niet kunnen bedenken dat het zo’n wig tussen haar en haar schoonouders zou drijven.
Een nieuw jaar, een nieuw bedrag voor de kinderbijslag. Dat is fijn om te weten, want elke euro helpt als je kinderen sneller groeien dan je portemonnee kan bijhouden. Dit zijn de bedragen voor 2025.
Of je kind nu een echte fijnproever of een kieskeurige eter is, het menu van je kleintje kan een enorme zoektocht zijn. Wat eet een dreumes op een dag? En hoeveel eet een peuter nou écht? Wij geven je een realistisch kijkje in de keuken van andere ouders. Deze week het menu van Ties.Vajèn is […]
Het kiezen van een babynaam kan een behoorlijke uitdaging zijn, vooral omdat iedereen er een mening over heeft. Maar wat als die mening van een kenner komt? Op TikTok deelt expert Colleen Slagan wat volgens haar de grootste no go’s zijn.
De geboorte van je kind missen: het klinkt als een nachtmerrie die geen enkele vader ooit wil meemaken. Toch overkwam het deze drie mannen. “We zijn inmiddels zes jaar verder, maar ik ben nog steeds niet vergeven.”
Iedere week delen we op Kek Mama een dilemma van onze lezers. Deze week vraagt Josje (28) zich af of ze de vriendschap met haar beste vriendin moet opgeven.