Na eindeloze discussies, behulpzame briefjes en vele suggesties lijkt het erop dat de duurzame voornemens van deze ouders niet voor het hele gezin gelden.
Lees verder onder de advertentie
Verena (36), moeder van Puck (8) en Pien (6):
“Toen naast de zwarte kliko voor restafval, de groene voor organisch afval en de blauwe voor papier óók nog een oranje voor plastic in onze zo zorgvuldig ingerichte tuin gerold diende te worden, stond mijn vrouw op haar veto: er waren grenzen aan ons groene gedrag.
Op interieurvlak was ik het roerend met haar eens, maar milieutechnisch moest ik even slikken. Het lukt haar en onze kinderen nu al niet hun afval in de juiste bak te gooien. Hele discussies voeren we over hoe sappakken niet bij het oud papier, maar bij het restafval horen, en de nietjes en papiertjes van de theezakjes niet in de groene bak mogen, maar de rest van het zakje wel.
In de keuken heb ik zelfs plaatjes boven de driebaks Brabantia gehangen om duidelijk te maken wat waar gedeponeerd dient te worden. Tevergeefs. Vloekend vis ik dagelijks de bubbelplasticenveloppen uit het oud papier en de lege crueslidozen uit het restafval. Maar aan het plastic inleveren hebben de kinderen dankzij mijn vrouw nu elke week een educatief klusje. Slaagt de opvoeding toch nog een beetje.”
“In mijn naïeve moederschapsfantasieën speelde mijn toekomstige kind stilletjes en zoet met houten speelgoed. Toen dat in de realiteit al snel hysterisch gekleurd plastic met sirenes bleek, schafte ik stante pede een stel batterijenopladers aan. De herrie was tot daar aan toe, maar dan op z’n minst milieuvriendelijk.
“Keer op keer gooit hij de batterijen nog in de prullenbak ook”
Lees verder onder de advertentie
Voor mijn man blijven die opladers tot op heden een blinde vlek. Keer op keer komt hij thuis met jumboverpakkingen wegwerpalkaline, en gooit ze na gebruik nog in de prullenbak ook. Ik heb gedreigd zijn mobiel er achteraan te gooien; daar koopt ie toch ook niet elke keer een nieuwe accu voor?”
Dit artikel staat in Kek Mama 10-2022.Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.
Oppaskosten besparen door grootouders in te schakelen, dat doen toch zo veel mensen? Klinkt ideaal, vond ook Anne-Marije. Ze had van tevoren niet kunnen bedenken dat het zo’n wig tussen haar en haar schoonouders zou drijven.
Een nieuw jaar, een nieuw bedrag voor de kinderbijslag. Dat is fijn om te weten, want elke euro helpt als je kinderen sneller groeien dan je portemonnee kan bijhouden. Dit zijn de bedragen voor 2025.
Of je kind nu een echte fijnproever of een kieskeurige eter is, het menu van je kleintje kan een enorme zoektocht zijn. Wat eet een dreumes op een dag? En hoeveel eet een peuter nou écht? Wij geven je een realistisch kijkje in de keuken van andere ouders. Deze week het menu van Ties.Vajèn is […]
Het kiezen van een babynaam kan een behoorlijke uitdaging zijn, vooral omdat iedereen er een mening over heeft. Maar wat als die mening van een kenner komt? Op TikTok deelt expert Colleen Slagan wat volgens haar de grootste no go’s zijn.
De geboorte van je kind missen: het klinkt als een nachtmerrie die geen enkele vader ooit wil meemaken. Toch overkwam het deze drie mannen. “We zijn inmiddels zes jaar verder, maar ik ben nog steeds niet vergeven.”
Iedere week delen we op Kek Mama een dilemma van onze lezers. Deze week vraagt Josje (28) zich af of ze de vriendschap met haar beste vriendin moet opgeven.