‘Onze dochter mocht van ons zelfs niet meer bij mijn schoonmoeder logeren’

10.10.2024 09:00
billendoekjesverwarmer billendoekjes Bron: Unsplash

Dat het ouderschap uitdagend is hoeven we je niet te vertellen. Zo vroeg Debbie (31) zich af hoe ze moet omgaan met de luierproblemen van haar dochter.

Jullie gaven massaal advies:

Sabine raadt een extra dag kinderopvang aan: “Als het niet verandert een extra dag naar de kinderopvang. En dat ook aan oma zeggen het kind kan niet lijden omdat het daar niet goed gebeurt.”

Marian ook: “Ik zou je schoonmoeder voorlopig laten gaan als oppas en proberen een extra dag opvang te regelen. Dan kun je pas daadwerkelijk zien of daar het punt zit. Je geeft je schoonmoeder tijdelijk rust, misschien valt het verzorgen haar toch erg zwaar. Maar dit gaat om je baby, luieruitslag is echt heel pijnlijk.”

Stephanie idem: “Ik zou of een extra dag opvang aanvragen of zelf een dag minder gaan werken.”

Thea is het er ook mee eens: “Gewoon een extra dag naar de opvang. Hoi schoonmoeder we hebben nou toch zo’n geluk! Er is een dag vrijgekomen op de opvang.”

En Suzanne: “Kennelijk werkt subtiel niet bij je schoonmoeder. Ik zou eerst informeren of jullie kindje een dag extra naar de opvang kan. Wanneer dit mogelijk is, meteen regelen. Het gaat om de gezondheid van jullie kindje. Jullie hebben de verantwoordelijkheid over jullie kind. Als jullie continue het gevoel hebben en het zichtbaar is dat jullie kindje niet goed verzorgd wordt, dan moeten jullie maatregelen nemen.”

Bertha herkent Debbies situatie: “Blijven aankaarten bij je schoonmoeder! Helaas hadden wij hetzelfde. Onze dochter, met een schone luier, mocht mee naar voetbal met oma (mijn schoonmoeder). Ze was 1,5 ongeveer. Tijdens de wedstrijd poepte ze in haar luier, wat ze aangaf bij oma. Oma weigerde de luier te verschonen onder het mom dat de wc’s boven in het stadion waren en zij beneden zaten en oma niet goed kan traplopen. Wat wel waar is, maar vraag dan aan een medewerker of er een ander plekje is om haar te verschonen! Ze zat helemaal onder de rode uitslag, van achter naar voor (schimmelinfectie). Toch dachten mijn man en ik dat de werkelijke reden was, dat ze de wedstrijd gewoon niet wilde missen. Nou, dat was dan de laatste keer (en eerste) geweest. Onze dochter mocht van ons niet meer bij mijn schoonmoeder logeren”

Yvonne zou het anders aanpakken: “Gewoon vragen hoe zou zij het vinden als ze met vieze billen rondloopt. Je kind krijgt straks nog een bacteriële infectie! Daar zou ik heel hard in zijn.”

Annitta zou het positief houden: “Nou ja dan maak je dat toch bespreekbaar. Positieve communicatie lost meestal alles op.”

Jolanda vindt het vrij simpel : Lekker thuisblijven en zelf voor je kind zorgen. Geef je de zorg uit handen aan niet-betaalde-krachten dan heb je niks te zeggen. Blij zijn dat ze het doen en anders niet daarheen brengen zijn de enige opties.”

Meepraten? Dat kan via onze Facebookpagina!

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.