Terwijl de ene ouder zich graag bezighoudt met luizenpluizen, schoolreisjes en lege wc-rollen verzamelen, heeft de ander daar gewoonweg geen tijd voor of zin in. Hoe jullie dat aanpakken? We vroegen het met een stelling op social media.
Lees verder onder de advertentie
Een greep uit jullie antwoorden.
Helpen op school: ja of nee?
Marianne: “Ik ben arbeidsongeschikt geraakt door een herseninfarct waardoor ik thuis zit. Waar het kan en lukt, help ik op de school van mijn dochter. Drie keer per week ben ik anderhalf uur overblijfkracht, daarnaast ben ik samen met een andere moeder klassenmoeder. Het is dankbaar werk en ik vind het contact met de kinderen en leerkrachten erg leuk.”
Nanja: “Ik werk 34 uur per week, ik zou niet weten hoe ik ook nog tijd moet hebben om te helpen op school. Ik vind het prima zo!”
Saskia: “Ik zit in de activiteitencommissie en help waar ik kan nog extra bij beide klassen. Ik vind het erg leuk om nog een beetje extra betrokken te zijn. Snap dat sommige ouders het qua tijd niet redden om heel erg betrokken te zijn, maar als een uurtje schoonmaken 2x per jaar al teveel is vraag ik me wel eens af hoeveel moeite het nou eigenlijk is…”
Angelique: “Ik heb 4 kinderen, ik doe voor ieder kind 1 ding op school. Ik doe wat ik kan. Ik ben geen ouder om iedere week op school te staan om iets te organiseren, al ben ik wel 5 jaar luizenmoeder geweest.”
Wendy: “Geen tijd voor. Als ik vrij ben help ik graag met rijden etc. Verder echt geen zin in oudercommissies etc. Of hoe het ook heet tegenwoordig, ouderraad. De werklozen hebben tijd zat die kunnen dat mooi doen.”
Josephine: “Ik help altijd waar ik kan, en geniet er echt van.”
Michelle: “Schoolkamp enz wil ik best een dag helpen, sportdag ook of een keer een hapje maken voor de klas. Maar structureel elke week? Nee, dank je.”
Marquerita: “Ik werk 32uur per week. Echt geen tijd voor en vind ook zeker niet dat zoiets zou moeten!”
Noortje: “Als ik kan, help ik. Maar de meeste activiteiten zijn op dagen dat ik werk, aangezien ik alleen woensdagmiddag en vrijdag niet werk. Erg vervelend om altijd nee te moeten zeggen maarja…”
Miranda: “Uhhh…het is eerlijk gezegd niet mijn ding! Gelukkig zijn er altijd genoeg ouders die het wel echt leuk vinden en dus mijn plekje met liefde overnemen.”
Anke: “Als je dit zelf prima vindt is dit natuurlijk oké. Ik zelf vind dat de uitjes voor kinderen ook belangrijk zijn, dus ik probeer wel om bij minimaal 1 a 2 dingen per kind te helpen. Soms neem ik daarvoor dan ook vrij. Maar dat is een keus die voor mij prima werkt. Ieder zijn ding.”
Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.
Danique Bossers (32) is CEO van mode-imperium Most Wanted en maakt de podcast Unfinished Business met verloofde Pieter Musters. Ook is Danique open over de ziekte endometriose, waar ze aan lijdt en aan geopereerd is. Ze maakte een podcastaflevering met specialist Maddy Smeets over deze slopende ziekte.
Anne-Marie en haar vriendin Laura verwachten in april hun eerste kindje en zoals veel aanstaande ouders, wilden ze graag een 3D-echo laten maken. In de ochtendshow met Mattie en Marieke deelde de zwangere nieuwslezeres haar eerste (en waarschijnlijk laatste) ervaring met de welbekende 3D-echo.
Elke moeder kent zo’n strijd. Zo’n totaal onnodige, maar toch eindeloos durende strijd met een peuter. En als je dan ook nog eens commentaar krijgt van een onbekende op straat doet dat je spreekwoordelijke emmer helemaal overlopen. Jade (30) vertelt er meer over.
Er zijn van die vrouwen die meteen wisten: “Een dochter, dat past perfect bij mij!” Niet zo gek, want ze hadden al een zwak voor roze glitterjurkjes, vlechtkunst op topniveau en high tea’s met mini-sandwiches.
Waterparels, ook wel bekend als Orbeez of water beads, zijn kleine, kleurrijke balletjes die water absorberen en in omvang toenemen. Hoewel ze populair zijn als sensorisch speelgoed, kunnen ze ook gevaarlijk zijn.