Lotte: ‘Ik betaal 400 euro per maand voor de sport van mijn dochter’

14.09.2024 20:33
geld besparen doe je zo Beeld: Shutterstock

Heerlijk als je kinderen een passie hebben, maar sommige passies zijn wel érg duur. Daar weet Lotte (36) alles van. Haar 11-jarige dochter Fleur zit namelijk op kunstschaatsen.

“Fleur, mijn dochter van 11, is dol op kunstschaatsen. Nee, niet gewoon “een beetje” schaatsen zoals vroeger op de sloot, maar drie keer per week serieuze trainingen van 2,5 uur en pirouettes draaien alsof ze de nieuwe Irina Slutskaya is.

Drie keer per week kunstschaatsen

Elke week rijden we drie keer naar de ijsbaan, waar ik braaf de koude stoeltjes bezet houd met een thermoskan koffie – omdat die in het café natuurlijk wéér duurder is geworden. Niet dat ik nog geld over heb voor cappuccino’s van vijf euro. Fleur’s passie kost namelijk een schamele 400 euro per maand. Je leest het goed: bijna 400 euro om drie keer per week naar een ijsbaan te mogen kijken hoe mijn dochter probeert niet op haar gezicht te vallen tijdens een double axel. Dat is, voor wie het niet weet, een sprong waarbij ik zelf al een enkel zou breken door er alleen al naar te kijken.

‘Fleur’s passie kost namelijk een schamele 400 euro per maand’

Begrijp me niet verkeerd, ik gun het haar héél erg. Het is prachtig om te zien hoe ze straalt op dat ijs. Die paar uren dat ze helemaal in haar element is, maken het allemaal waard. Ze heeft ambitie en discipline, en dat is iets waar ik ontzettend trots op ben. Maar de automaische incasso doet iedere maand wel een beetje pijn. Ze zit bijvoorbeeld ook nog op turnen waarbij ik ongeveer 5 euro per les betaal in plaats van 30 euro zoals bij schaatsen.

Lees ook: Zo leer je je kind schaatsen

Maar goed, ze worden maar één keer groot, toch? En wie weet, misschien krijg ik over tien jaar een bedankje als ze op de Olympische Spelen staat. Of misschien gewoon een warme cappuccino.”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.