Je huis schoonmaken is één ding. Je huis zo opgeruimd mogelijk houden, is een tweede. Blogger Christine Organ kan niet tegen de rommel. En daar heeft ze zo haar redenen voor.
Lees verder onder de advertentie
‘Ik leef met kinderen in huis, maar toch. Rommel kan ik niet verdragen’, schrijft ze op Scary Mommy.
Lees verder onder de advertentie
Mannen-huishouden
Bij het zien van een slingerend stel vuile sokken of een berg schoenen, raakt Christine geïrriteerd. En niet zo’n beetje ook. ‘Ik ben echt geen schoonmaakfreak’, legt ze uit. ‘Ik heb geen zin om mijn lakens wekelijks te verschonen en ik stofzuig niet. Ik woon immers in een klein, oud huis met alleen maar mannen: m’n echtgenoot en zoons. Ik vind het al snel goed genoeg als het op schoonmaken aankomt. Maar overal rommel in huis? Dan kook ik bijna van woede.’
Christine heeft ontdekt dat rommel gevoelens voor angst en depressie aanwakkeren. ‘Misschien dat daar wel mijn opruimwoede vandaan komt’, zegt ze. ‘Een paar weken geleden heb ik stapels vol vuilniszakken weggebracht: kleding, speelgoed en allerlei rommel waar we niets aan hadden.’ Dat soort acties komen bij haar thuis steeds vaker voor. ‘Ik wil niemand imponeren’, zegt Christine. ‘Ik probeer alleen die angstgevoelens te voorkomen. Het kan me niet schelen wat anderen van mijn huis vinden; ik geef om mijn geestelijke gezondheid.’
Lees verder onder de advertentie
‘Ik kan het niet verdagen’
Als haar kinderen de wc-bril niet naar beneden doen, flipt ze niet. Ook niet als ze weer een berg schoenen tegenkomt bij de voordeur. ‘Ik probeer kalm te zijn en tegen mezelf te zeggen: ‘We maken herinneringen in dit huis.’ Maar ondertussen denk ik: nee, dat doen we niet. We maken er gewoon een rotzooi van…’ Christine weet dat haar irritatie eigenlijk niet terecht is. ‘Dit is tenslotte het leven met kinderen. Maar toch. Ik kan een beetje vuil huis wel aan. Maar de dagelijkse rommel kan ik echt niet verdragen.’
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.