‘Maaaam, wat eten we?’ Als die vraag inmiddels je neus uitkomt, heeft Rachel Garlinghouse de gouden tip: plan je maaltijden. Ze legt meteen uit hoe je dat aanpakt.
Lees verder onder de advertentie
Rachel begint het schooljaar met een nieuwe gewoonte: het maken van een maaltijdplanning. En dat is een gouden zet. ‘We hoeven niet meer dagelijks te bedenken wat er op tafel staat, iedereen is op de hoogte van het menu en er wordt een stuk minder geklaagd.’
Zo maak je een maaltijdplanning
Leuk hoor, zo’n maaltijdplanning. Maar hoe pak je dat aan? ‘Maak eerst een lijst met eten dat je kinderen écht niet lusten. Daarna schrijf je alle maaltijden op die je gezin wel kan waarderen. Verdeel het in vier categorieën: ontbijt, lunch, diner en snacks’, legt Rachel uit. Bekijk de twee lijsten en stel een menu van ongeveer tien maaltijden en zeven snacks samen. En dan is het alleen een kwestie van inplannen: wanneer eet je welke maaltijd?
Klinkt als een flinke klus, en dat is het ook. Maar het is alle tijd waard, vindt Rachel. Een paar tips om het wat makkelijker te maken:
Kook in grote hoeveelheden. ‘Zo heb je meteen een goedgevulde lunch voor de volgende dag. Stop ook wat porties in de vriezer, zodat je altijd iets op voorraad hebt.’
Wees niet te streng voor jezelf. ‘Als een maaltijd of snack geen succes was, haal je ‘m van de lijst en probeer je gewoon iets anders.’
Betrek moeilijke eters. ‘Hoe goed je planning ook is: er komen altijd klachten. Ik stimuleer mijn kinderen om nieuwe maaltijden te bedenken, samen boodschappen te doen of de keuken op te ruimen.’
Sta open voor verandering. ‘In de herfst ruil ik wat maaltijden in voor soep, chili of gerechten uit de slowcooker. Het weekend is het perfecte moment om nieuwe recepten te proberen.’
Natuurlijk is er niks mis met een bruine boterham met pindakaas, maar vind je het leuk om je kind eens te verrassen met een feestelijke lunchbox? Kijk dan snel naar deze video:
Inspiratie voor lekkere gerechten? Volg ons op Facebook en Instagram.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Zangeres Eva Simons, die dit jaar de rol van Maria speelt in The Passion, deelt een intens persoonlijk verhaal. Tijdens een repetitie voor de paasvertelling kreeg ze een miskraam. “Het was intens verdrietig.”
Weet je wat jij op dinsdag moet doen? Nee, geen was vouwen of kind nummer drie ophalen van zwemles. Dinsdag is dé dag om je vakantie te boeken. Dat is niet zomaar een moedergevoel, maar keihard onderzocht door de CheapTickets.nl.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
“Ik vroeg het eigenlijk gewoon voor de grap…” Dat schrijft de 28-jarige Natallia Tarrien over het moment dat ze ChatGPT raadpleegde vanwege een vreemd gevoel in haar kaak. Wat begon als een onschuldig gesprekje met een chatbot, eindigde met een spoedopname, een bevalling en… het redden van haar leven.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.