‘Maaaam, wat eten we?’ Als die vraag inmiddels je neus uitkomt, heeft Rachel Garlinghouse de gouden tip: plan je maaltijden. Ze legt meteen uit hoe je dat aanpakt.
Lees verder onder de advertentie
Rachel begint het schooljaar met een nieuwe gewoonte: het maken van een maaltijdplanning. En dat is een gouden zet. ‘We hoeven niet meer dagelijks te bedenken wat er op tafel staat, iedereen is op de hoogte van het menu en er wordt een stuk minder geklaagd.’
Lees verder onder de advertentie
Zo maak je een maaltijdplanning
Leuk hoor, zo’n maaltijdplanning. Maar hoe pak je dat aan? ‘Maak eerst een lijst met eten dat je kinderen écht niet lusten. Daarna schrijf je alle maaltijden op die je gezin wel kan waarderen. Verdeel het in vier categorieën: ontbijt, lunch, diner en snacks’, legt Rachel uit. Bekijk de twee lijsten en stel een menu van ongeveer tien maaltijden en zeven snacks samen. En dan is het alleen een kwestie van inplannen: wanneer eet je welke maaltijd?
Klinkt als een flinke klus, en dat is het ook. Maar het is alle tijd waard, vindt Rachel. Een paar tips om het wat makkelijker te maken:
Kook in grote hoeveelheden. ‘Zo heb je meteen een goedgevulde lunch voor de volgende dag. Stop ook wat porties in de vriezer, zodat je altijd iets op voorraad hebt.’
Wees niet te streng voor jezelf. ‘Als een maaltijd of snack geen succes was, haal je ‘m van de lijst en probeer je gewoon iets anders.’
Betrek moeilijke eters. ‘Hoe goed je planning ook is: er komen altijd klachten. Ik stimuleer mijn kinderen om nieuwe maaltijden te bedenken, samen boodschappen te doen of de keuken op te ruimen.’
Sta open voor verandering. ‘In de herfst ruil ik wat maaltijden in voor soep, chili of gerechten uit de slowcooker. Het weekend is het perfecte moment om nieuwe recepten te proberen.’
Natuurlijk is er niks mis met een bruine boterham met pindakaas, maar vind je het leuk om je kind eens te verrassen met een feestelijke lunchbox? Kijk dan snel naar deze video:
Inspiratie voor lekkere gerechten? Volg ons op Facebook en Instagram.
Als moeder zou je je soms het liefst willen opsplitsen om je kind niet achter te hoeven laten, ook al weet je dat ie in goede handen is. Vooral bij oma. Althans, dat hoop je dan altijd maar. Toen Vanessa (35) thuis kwam, was de oppas van haar driejarige zoontje nergens te bekennen..
Serena Verbon (Beautylab) heeft op haar achtendertigste haar hypotheek – als single mom! – afgelost. Hoe heeft ze dit gedaan en is dat voor anderen ook verstandig om te doen?
Een kraamcadeau is een goedbedoelde verrassing voor de kersverse ouders en de pasgeboren spruit, maar soms krijg je iets waar je totaal niet op voorbereid bent. Hannelore (37) wist niet goed hoe ze moest reageren op het kraamcadeau van haar tante.
Eva kreeg toen ze zwanger was hyperemesis gravidarum: extreme misselijkheid en overgeven tijdens de zwangerschap. Alsof dit nog niet erg genoeg was, geloofde haar leidinggevende niet dat ze echt zo erg en zo vaak ziek was en werd ze uiteindelijk ontslagen. Pure zwangerschapsdiscriminatie.
Iedere ouder wil de eerste verjaardag van hun kind speciaal maken. Maar wat begon als een bescheiden feestje met familie en vrienden, eindigde voor Alaya in een groots evenement met een gastenlijst van honderd man, een ballonnenboog en een rekening waar ze liever niet te lang naar kijkt.