Met twee zoons in huis is Amber vaak onderdeel van een piratengevecht of ander spel waarbij ‘wapens’ worden gebruikt. Logisch, vindt ze, maar een plastic pistool zal ze nooit voor haar kinderen kopen.
Lees verder onder de advertentie
“Mijn kinderen zijn negen en zes. Ze hebben speelgoedzwaarden, toverstokken, ninjasterren en nog veel meer. Ze spelen piraatje en andere spellen waarbij een ‘wapen’ wordt gedragen om slechteriken te bestrijden. Toch is er één ding dat ik niet voor ze koop. Een speelgoedpistool.
Lees verder onder de advertentie
Mijn jongste omcirkelt elke verjaardag en iedere Sinterklaas alle plastic pistolen in de speelgoedgids, maar ieder jaar vertel ik hem dat hij die niet krijgt.
Ik heb namelijk één regel in huis die heilig is: mijn kinderen kunnen met allerlei speelgoedwapens spelen, maar niet met pistolen. Ik wil dat mijn kinderen begrijpen wat voor verwoesting ze zouden kunnen veroorzaken als ze de trekker van zo’n pistool overhalen – voor zichzelf of voor anderen. Net zoals ik ze niet ongepast taalgebruik laat gebruiken tegen iemand om ‘grappig’ te zijn, laat ik ze ook niet met geweren spelen om te doen alsof.
Lees verder onder de advertentie
Sommigen vinden het raar dat ik een speelgoedzwaard wel oké vindt en een speelgoedpistool niet. Voor mij is het echter een wezenlijk verschil en ik blijf bij mijn standpunt. Speelgoedpistolen komen er bij ons niet in.”
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.