Op school leren we veel. Lezen, rekenen, schrijven… Superhandig natuurlijk, maar er mist iets belangrijks: leren hoe ons brein werkt. Hoe deal je met nare ervaringen? Hoe boost je je zelfvertrouwen? Hoe bouw je sociale skills op? Dit zijn vragen waar we als volwassenen dagelijks mee kunnen worstelen, terwijl de tools om die antwoorden te vinden er wél zijn.
Lees verder onder de advertentie
Hoog tijd om onze kids te leren hoe ze de baas in hun eigen hoofd kunnen worden, dacht Wouter de Jong. Daarom schreef hij een doeboek waarin kinderen kunnen ontdekken hoe ze koning in hun eigen koppie worden. Dit boek werd een mega bestseller en dus besloot Wouter, samen met zijn vrouw Elise Schaap (en Dylan Haegens en Marit Brugman), het boek te verfilmen. Daar moesten wij meer van weten!
Lees verder onder de advertentie
De Film
Lev, een onzekere jongen, heeft een saai leven met irritante ouders van wie hij niets mag. Maar alles verandert als zijn stoere, rare oma op de stoep staat en hem meesleept op een ongekend avontuur om zijn zijn grote voorbeeld superheld Healix (gespeeld door Jeroen Spitzenberger) te ontmoeten. Hij ontdekt dat ware superkracht niet ligt in het kunnen vliegen, laserogen of het beheersen van objecten, maar in de superkrachten van zijn hoofd.
Lees verder onder de advertentie
Leerde je als kind vroeger hoe de gebruiksaanwijzing in je hoofd werkte?
Wouter: “Nee, pas rond mijn 25e kwam ik in aanraking met deze technieken. Dat was ook de inspiratie voor het boek: waarom leren we alles op school, maar niet hoe ons hoofd werkt? Het boek dat ik heb geschreven is het boek wat ik zelf had willen lezen toen ik jong was. Het had me bijvoorbeeld geholpen beter met mijn emoties om te gaan, me makkelijker te concentreren en opener te praten over wat me dwars zat. Mijn hoop voor deze film is dat het niet alleen een vermakelijke en inspirerende familiefilm is, maar ook dat het, net als bij het boek, mooie gesprekken en inzichten gaat opleveren, waar opgroeiende kinderen de rest van hun leven iets aan hebben. Elise: “Daar was het de tijd ook helemaal niet voor. Nu is het veel normaler om erover te praten. Ik had bijvoorbeeld best last van faalangst en had het heel fijn gevonden als ik daar wat meer hulp bij had gekregen. Als kind was ik bijvoorbeeld heel zenuwachtig voor de citotoets op de basisschool.”
“Ik had vroeger last van faalangst en had het heel fijn gevonden als ik daar meer hulp bij had gekregen”
Lees verder onder de advertentie
Welke superkrachten voor je hoofd zou je willen hebben van de ander?
Wouter: “Acteren! En daarnaast ben ik altijd druk, druk, druk en vergeet ik eigenlijk te genieten. Daarin zou ik wel meer van Elise willen hebben: meer genieten van het moment en het leven.” Elise: “Ik ben zelf altijd van ‘oh, dat doe ik later wel’ en Wouter is heel georganiseerd. Dat georganiseerde zou ik zelf ook wel iets meer willen hebben. Daarin kunnen we van elkaar leren.”
“Het hoofdpersonage kan lastig zijn emoties uiten. Daar heb ik ook veel moeite mee gehad vroeger”
Lees verder onder de advertentie
Komen er in de film momenten terug uit jullie eigen leven?
Wouter: “Ja, veel! Zo kan hoofdpersonage Lev lastig zijn emoties uiten. Dat is ook een uitdaging voor mij, nog steeds. Gelukkig herken ik dit nu beter, maar ik moet vaak wel een drempel over. Verder heeft de oma van Lev weer wat weg van mijn moeder: zij is ook een echte avonturier”. Elise: “Ik deel ook best wel wat aspecten met mijn personage Lidewij; de moeder van Lev in de film. Dat bemoeizuchtige en dat bezorgde is mij niet geheel vreemd. Mijn dochter (Ava) heeft zelfs zo’n belhorloge, net zoals Lev in de film, haha! Ava heeft trouwens ook een minirolletje in de film gekregen! Ze vond het geweldig om op set langs te komen.”
En dan werk je opeens samen aan een film… Hoe was dat?
Wouter: “Samenwerken aan de film ging heel goed. We kunnen elkaar feedback geven, maar vertrouwen ook op elkaars expertise. Ik denk dat dat heel belangrijk is.” Elise: “We hoeven elkaar maar aan te kijken en we weten precies van elkaar wat we bedoelen”. Wouter:“Ik heb ook zo vaak hard moeten lachen tijdens de scènes waar Elise in speelde. Soms moest de opname zelfs worden gestopt, omdat je mij er doorheen hoorde lachen, haha!”
“Soms moest de opname zelfs worden gestopt, omdat je mij er doorheen hoorde lachen, haha!”
Lees verder onder de advertentie
Smaakt het samenwerken naar meer?
Wouter: “De plannen voor een volgend project samen zijn zeker al in de maak. We hebben al heel veel nieuwe verhalen en ideeën…Of het een Superkrachten deel II wordt? Wie weet!”
Benieuwd naar de film? Snappen we! We hebben ons laten vertellen dat de film leuk is voor jong en oud. Dus samen met de kids Superkrachten in je hoofd kijken is ook voor jou een feestje! De film draait vanaf 10 juli in de bioscoop.
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Nu Jennifer Hoffman ouder, wijzer én moeder is, realiseert ze zich dat ze haar lichaam niet altijd heeft gewaardeerd. Voor de lens van fotograaf Jasper Suyk ging ze uit de kleren.
Nu Jennifer Hoffman ouder, wijzer én moeder is, realiseert ze zich dat ze haar lichaam niet altijd heeft gewaardeerd. Voor de lens van fotograaf Jasper Suyk ging ze uit de kleren.
Sanne (35) is moeder van een dochter (1,5). Ze viert oud en nieuw dit jaar bewust alleen en geniet er met volle teugen van. Waarom ze andere moeders of ouders aanraadt dit ook te doen deelt ze met ons.
Heather (33) is redacteur bij Kek Mama en moeder van een zoontje (4) en dochter (1). Haar columns zijn een mix van herkenbare momenten, hilarische situaties en kleine overwinningen in het moederschap.
Feestjes waar alles op rolletjes loopt vergeet je meestal binnen een week. De échte verhalen en feestblunders blijven hangen dankzij mislukte kostuums, dronken Sinterklazen en Kerstmannen en gênante gedichten.