Soms kom je er niet uit in je eentje en kun je wel wat advies gebruiken. Elke week vertelt een lezeres daarom over haar dilemma.
Lees verder onder de advertentie
Richelle (39) woont samen met Bram (40) en is moeder van Laurens (8).
Laurens is pas acht en nu al wordt hij overal nagekeken en uitgejouwd. Hij houdt van jurken en ballet, snapt niets van voetbal en gestoei. Hij leest stapels boeken, maar mijdt de speeltuin in de wijk. Niet omdat hij verlegen is, hij voert gewoon liever volwassen gesprekken dan dat hij klautert met kinderen.
Lees verder onder de advertentie
Vrije keuze
Mijn vriend Bram en ik laten hem vrij in zijn keuzes, zowel qua kleding als sportvoorkeur. Bram heeft het wel geprobeerd, in het verleden, om Laurens een balletje te laten trappen of een paar stoere sneakers uit te laten zoeken. Misschien hield-ie er wel van, maar wist hij het nog niet. Het was gericht aan dovemansoren. Laurens plukte liever de madeliefjes van het voetbalveld, en trok niets anders aan dan laarzen.
We vermoeden – nadrukkelijk los van zijn voorkeuren – een lichte autismespectrumstoornis, dat wordt nu onderzocht. Bovenal zijn we apetrots op ons eigenzinnige kind. Daar denken zijn klasgenoten anders over, en dus wordt Laurens al sinds groep 3 gepest. Ze noemen hem homo en sukkel en pakken zijn spullen af. De leraren doen ertegen wat ze kunnen, maar wat buiten het hek rond school gebeurt, hebben zij niet in de smiezen.
“Zelfs op straat wordt mijn kind nagejoeld door vreemde kinderen”
Lees verder onder de advertentie
Inmiddels is het getreiter zo erg, dat Laurens haast niet meer naar school te krijgen is. Ik geef hem groot gelijk. Bram en ik overwegen hem naar een andere school te sturen, waar de denkbeelden misschien wat vrijer zijn. Maar zelfs op straat wordt mijn kind nagejoeld door vreemde kinderen, hoe groot is dan de kans dat het op een andere school beter gaat?”
Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.
Genoeg vrouwen doen het weleens: stiekem in zijn telefoon kijken. Niet omdat ze op zoek zijn naar ellende, maar omdat er iets wringt. Een gevoel. Iets wat niet helemaal klopt. Het overkwam Iris. En voor ze het wist, zat ze in zijn telefoon, op zoek naar antwoorden waar ze helemaal niet voor was.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Kijk, we maken allemaal weleens fouten als ouder. Het hoort erbij. Maar sommige gewoontes kunnen — als je ze keer op keer herhaalt — je kind echt schade toebrengen. Emotioneel. Mentaal. En op de lange termijn.
Je kind hoeft echt niet op zijn of haar vierde een businessplan te schrijven of knuffels te coachen met post-its op hun voorhoofd om later succesvol te worden.
Influencer Vera Camilla deelt verdrietig nieuws: ze had een chemische zwangerschap. De positieve test was zo gewenst, nadat zij en partner Jeff in november een miskraam meemaakten.
Marloes (33) is redacteur bij Kek Mama en woont met vriend, peuter (4) en baby (11 maanden) in Arnhem. Ze schrijft in haar columns over hoe ze het hoofd boven water houdt in haar chaotische gezinsleven en de overgang van één naar twee kinderen. Deze week over de eerste schooldag