‘Mijn bijna 6-jarige wil af en toe een eyeliner streepje en wat blush, alleen maar leuk’

19.07.2024 19:00
opmaken make-up

Van je kleintje die als baby nog in je armen lag, groeit je ‘kleine’ meid nu op tot een puber met grote dromen. Ze wil nu steeds meer ‘volwassen’ dingen doen, zoals make-up dragen. Voor de ene moeder is dat helemaal prima, terwijl de andere liever nog even wacht.

Wij vroegen ons af of jullie het prima vinden als je 11-jarige kind naar school of feestjes make-up draagt. Dit is wat jullie ervan vinden:

Roxanne begeleidt haar dochter graag: “Naar feestjes doet mijn dochter van 9 jaar al. Eigen identiteit en interesses ontwikkelen. Beetje begeleiden, ‘less is more’ bijbrengen en af en toe een beetje de oempa loempa look bijwerken en verder helemaal prima!”

Nikita vindt het hartstikke leuk: “Helemaal leuk! En dikke prima.”

Carola ziet het probleem niet: “Waarom niet. Liever beetje mascara en lipgloss dan ordinaire shirtjes die nog korter zijn dan m’n bh.”

Voor Lotus ligt het eraan: “Je hebt make up en je hebt make up.. daar zit het hem in denk ik.”

Annamaria vindt het een groot feest: ”Ik ben op een eiland geboren en wij vierden carnaval en alle feestdagen groots. Ik ben gewend om vanaf kinds af make-up te dragen voor gelegenheden. Vanaf groep 8 tot mijn 18e heb ik veel make-up gedragen. Daarna ging ik voor een natuurlijke look. Ik vond het erg fijn dat ik ruimte kreeg voor zelfexpressie. Mijn zoontje draagt geen make-up, maar gaat regelmatig verkleed naar buiten.”

Nancy heeft grenzen: “Naar school niet tot aan de middelbare (m’n dochter is bijna 10), naar feestjes wel.”

Beau Fleur houdt van make-up feestjes: “Ja hoor, naar feestjes hartstikke leuk. Vorm van creativiteit en identiteit ontwikkelen. Al mijn dochters willen al vanaf jonge leeftijd klooien met make-up (ikzelf ook) en ze mogen best wat lipgloss op als we de hort op gaan en wat meer naar een feestje. 11 jaar al helemaal prima (less is more dan).”

Monique is niet zo moeilijk: “Onze dochter van 11 dit jaar groep 8 en die mocht mascara op. Feestje of uitje oogschaduwtje en wat rouge. Ze is bezig haar eigen “ik” te ontwikkelen.”

Grace heeft een duidelijke regel: “Naar school sowieso niet. Feestje mag.”

Renate vindt het alleen maar leuk: ‘Mijn dochter van 10 krijgt er steeds meer interesse in, helemaal prima voor feestjes enzovoorts. School hoeft wat mij betreft nog niet. En de jongste meid, bijna 6, wil heel soms eens een eyeliner streepje. Prima voor mij ook. Soms doet ze zelf wat blush op, dan is ze vooral roze, maar alleen maar leuk.”

Meepraten? Dat kan via onze Instagrampagina.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.