Het leuke aan de feestdagen is dat de hele familie bij elkaar komt. Het lastige aan de feestdagen is óók dat de hele familie bij elkaar komt. Geen zin in ruzie of gedoe wegens botsende karaktertjes? Neem dan deze handleiding ter harte.
Lees verder onder de advertentie
Een familie waarbij iedereen perfect met elkaar door één deur kan: wij kennen ze niet. Bijna elke familie kent wel een familielid dat op gespannen voet staat met de christmas spirit. Goed nieuws: hulp is nabij! Wij vertellen je namelijk precies hoe je met deze lastige figuren omgaat. Van je kinderhatende oom tot je betweterige schoonmoeder. En van je überorganisatorische tante tot je puberende Gen Z-neefje. Lees en leer.
Lees verder onder de advertentie
Het puberende Gen Z-neefje
Moet hij erbij zijn? Waarom? Omdat je kerst met de familie hoort te vieren? Wie zegt dat? Dat is zeker door een boomer bedacht? Het puberende Gen Z-neefje zou zijn uitnodiging het liefst linea recta in de papierversnipperaar gooien. Hoewel hij waarschijnlijk niet eens weet wat dat is, want van alles dat vóór het jaar 2000 is uitgevonden wil hij niks weten. Dat geldt ook voor jou en al die andere oude takken die zich zijn familieleden noemen.
Lees verder onder de advertentie
Het puberende Gen Z-neefje typeert zich ook door zijn eetgedrag. De ene week is hij streng veganistisch, de andere week eet hij alles behalve tonijn (want: iets met zielige dolfijnen) en de week daarna maakt hij zich heel erg druk om het lot van de pijnboompit. Of was de pijnboompit nou juist het kwaad? Er is geen peil op te trekken, daarom zou het handig zijn als hij jullie even op de hoogte brengt van de laatste ontwikkelingen rondom zijn consumeren, maar dat doet ie natuurlijk niet. Het avondmaal zal hem hoe dan ook in het verkeerde keelgat schieten (no pun intended), want jullie hebben geen rekening gehouden met zijn tere ziel en jullie snappen hem ook nooit, want jullie zijn boomers en oud. Dan weet je dat alvast. Karen.
Hoe ga je ermee om?
Dit is Keks beknopte handleiding voor vrede op aarde:
Zet ’m niet naast je mopperende oom. Het lijkt misschien alsof zij een goede match zijn, omdat ze allebei liever ergens anders zouden zijn, maar dit gaat botsen. Dus tenzij je een goede reden wil om het plafond opnieuw te witten en de stoofpeertjes daarom best door de kamer mogen vliegen: doe het niet.
Blijf vriendelijk, stel geïnteresseerde vragen en koop cadeaus voor hem. Ook al vindt ie alles stom en rolt ie een triljoen keer met zijn ogen. Mocht hij later een boek schrijven over zijn o-zo-moeilijke jeugd, dan ben jij tenminste altijd vriendelijk geweest.
Weet dat dit niet het eindproduct is. Je neefje gaat door een fase waarbij zijn hersenkwabben allerlei moeilijke ontwikkelingen aan het doormaken zijn. Totdat die hersenkwabben uitgekwabt zijn kun je hem zijn gedrag eigenlijk niet kwalijk nemen. Zelf was je vast ook geen engeltje in de puberteit. Nu had jij nog plotseling gebloed uit je geslachtsdeel en bijbehorende krampen als excuus, maar je neefje heeft vast ook… dingen.
Deze tekst vond je eerder in Kek Mama Special 4 Warm Winter Feest.
Danique Bossers (32) is CEO van mode-imperium Most Wanted en maakt de podcast Unfinished Business met verloofde Pieter Musters. Ook is Danique open over de ziekte endometriose, waar ze aan lijdt en aan geopereerd is. Ze maakte een podcastaflevering met specialist Maddy Smeets over deze slopende ziekte.
Anne-Marie en haar vriendin Laura verwachten in april hun eerste kindje en zoals veel aanstaande ouders, wilden ze graag een 3D-echo laten maken. In de ochtendshow met Mattie en Marieke deelde de zwangere nieuwslezeres haar eerste (en waarschijnlijk laatste) ervaring met de welbekende 3D-echo.
Er zijn van die vrouwen die meteen wisten: “Een dochter, dat past perfect bij mij!” Niet zo gek, want ze hadden al een zwak voor roze glitterjurkjes, vlechtkunst op topniveau en high tea’s met mini-sandwiches.
Kelly (30) is al twaalf jaar samen met haar grote liefde Sander (31). Zij gunt hem één keer per jaar een avontuurtje buiten de deur, omdat ze weet dat het helemaal goed zit tussen hen twee.