Welk Friends-personage (inclusief huisdieren!) ben jij volgens je sterrenbeeld?

05.10.2024 15:00
sterren glitter blauw roze

We hebben er allemaal wel eentje: dat Friends-personage waar we stiekem het meest mee identificeren. Wist je dat je sterrenbeeld daar misschien wel iets mee te maken heeft? Of je nu een zorgzame, lichtelijk neurotische Monica bent of meer een Phoebe met haar eigenzinnige flair, ieder personage past perfect bij een sterrenbeeld. Zelfs de huisdieren komen aan bod!

Hier is de ultieme Friends-astrologie. Let’s dive in!

Janice – Ram (21 maart t/m 20 april)

Oh. My. God. Ja, we trappen hem meteen goed af. Janice past perfect bij het intense, dominante sterrenbeeld Ram. Ram moeders zijn gepassioneerd en weten precies hoe ze je aandacht moeten trekken – net zoals Janice met haar opvallende verschijning en… haar stem. Ze komt altijd onverwacht weer tevoorschijn in Chandlers leven op haar eigen excentrieke wijze. Ram moeders zijn gewoonweg onweerstaanbaar!

Emily Waltham – Stier (21 april t/m 21 mei)

Emily, Ross’ Britse vrouw (al was het maar voor even), is het toonbeeld van een Stier. Stier moeders zijn eveneens praktisch, stabiel en houden van luxe en comfort. Emily waardeert duidelijk de mooie dingen in het leven, maar als ze eenmaal haar grenzen heeft bereikt (bijvoorbeeld Ross die “Rachel” zegt bij het altaar, come on!), is ze koppig en vastberaden, net als een echte Stier. Push een Stier moeder niet te ver, want dan zal je het weten!

Chandler Bing – Tweelingen (22 mei t/m 21 juni)

Chandler is het type dat altijd de grap maakt, zelfs in de meest ongemakkelijke situaties. Tweelingen moeders staan bekend om hun scherpe humor en snelle geest, en dat is ook precies wie Chandler is. Hij kan zich makkelijk aanpassen en heeft altijd een slimme opmerking klaar. Maar die serieuze kant? Die houdt hij liever verborgen achter zijn grappen.

Gunther – Kreeft (22 juni t/m 23 juli)

Gunther, met zijn stille aanbidding voor Rachel, is de ultieme Kreeft. Kreeften moeders zijn namelijk emotioneel, zorgzaam en vaak een beetje verlegen als het op liefde aankomt. Gunthers liefde voor Rachel is puur en vol overgave – ook al heeft hij het nooit echt durven uiten. Zijn zachte en gevoelige kant maakt hem een echte Kreeft. Als Kreeft mama zal je je hier zeker in herkennen.

Lees ook – Moeders met deze sterrenbeelden zijn het vaakst een ‘sad beige mom’

Joey Tribbiani – Leeuw (24 juli t/m 23 augustus)

Joey, onze favoriete Leeuw, is altijd het middelpunt van de aandacht en houdt ervan in de schijnwerpers te staan – als acteur én als knappe vent. Leeuwen moeders hebben een groot hart, en net als Joey houden ze van plezier maken, flirten en zijn ze verrassend loyaal. En eerlijk: met Joey of een Leeuw moeder in je buurt is het nooit saai. “How you doin’?”

Monica Geller – Maagd (24 augustus t/m 23 september)

Als je een Monica-moeder in je omgeving hebt, herken je dit meteen: alles moet netjes, geordend en… nog eens netjes! Maagden staan bekend om hun oog voor detail, net als Monica. Ze is altijd bezig met opruimen, organiseren en het leven tot in de puntjes onder controle houden. Zelfs de kinderen kunnen haar niet gek maken met hun rommel. Geen wonder dat haar appartement altijd brandschoon is.

Rachel Green – Weegschaal (24 september t/m 23 oktober)

Stijlvol, charmant en altijd op zoek naar balans – dat is Rachel Green ten voeten uit. Net zoals Weegschaal moeders is ze sociaal, dol op mooie dingen (een koopverslaving, anyone?) en vaak bezig met het pleasen van anderen. En natuurlijk heeft ze altijd oog voor de mooiste outfits – een Weegschaal laat haar schoonheid en liefde voor mode stralen. Dit is voor Weegschaal moeders niet anders.

Lees ook – Welke Disney villain is jouw kind volgens hun sterrenbeeld?

Mrs. Whiskerson (Rachels naaktkat) – Schorpioen (24 oktober t/m 22 november)

Rachel’s naaktkat, Mrs. Whiskerson, is absoluut een Schorpioen. Dit sterrenbeeld staat bekend om z’n mysterie en vaak intense, diepgaande persoonlijkheid, waar Schorpioen moeders over kunnen meepraten. Ze zijn gepassioneerd en mysterieus, net zoals Mrs. Whiskerson met haar opvallende verschijning en haar nagels. Ze is niet bepaald een doorsnee kat, laten we het daarover eens zijn, net zoals een Schorpioen moeder.

Marcel (de aap van Ross) – Boogschutter (23 november t/m 21 december)

Aap Marcel is een Boogschutter. Dit teken staat bekend om zijn avontuurlijke, speelse aard laat zien hoe een Boogschutter energie en nieuwsgierigheid belichaamt. Ook Boogschutter moeders zijn altijd in voor een nieuw avontuur met hun kroost. Net als Marcel zijn ze altijd in voor nieuwe ervaringen – of dat nu een dansje op muziek is of een carrière in de showbizz.

Ross Geller – Steenbok (22 december t/m 20 januari)

Ross is het perfecte voorbeeld van een typische Steenbok. Hij is serieus, gedreven en ambitieus (hallo, die PhD in paleontologie!). Ross neemt het leven iets te serieus, net zoals veel Steenbok moeders, maar zijn loyale en verantwoordelijke kant maakt hem een onmisbare vriend en jou daarmee ook een onmisbare moeder. Plus, hij houdt net als Steenbok moeders van structuur – en dat is wel zo handig met jonge kinderen.

Phoebe Buffay – Waterman (21 januari t/m 18 februari)

Phoebe is zo uniek dat er maar één sterrenbeeld echt bij haar past: Waterman. Dit luchtteken staat bekend om zijn excentrieke, creatieve en vrije geest, waar je als Waterman moeder natuurlijk mee in de prijzen valt bij je kids. Of het nu gaat om haar typische liedjes als “Smelly Cat” of haar onvoorspelbare levensverhalen, Phoebe is een Waterman in hart en nieren. Ze loopt altijd voorop als het gaat om anders zijn en jij als Waterman moeder geeft dit ook mee aan je kinderen.

Ugly Naked Guy – Vissen (19 februari t/m 20 maart)

De mysterieuze buurman, Ugly Naked Guy, is een typische Vissen. Vissen moeders staan bekend om hun dromerigheid en een beetje in hun eigen wereld leven – en dat doet Ugly Naked Guy natuurlijk ook. Hij trekt zich nergens iets van aan, is z’n eigen persoon en lijkt behoorlijk tevreden in z’n eigen bubbel. Z’n naakte middagdutjes? Klinkt als een echte Vissen-ontsnapping aan de realiteit. Hoeveel Vissen moeders lopen ook het liefst naakt rond?

Of je nu team Monica bent met je Maagd-achtige netheid of meer een avontuurlijke Marcel of een excentrieke Phoebe, een ding is zeker: elk Friends-personage (en hun geliefde huisdieren) heeft zijn eigen unieke charme. Dus, welk personage herken jij het meest in jezelf?

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.