We kennen het allemaal: boodschappen doen en telkens weer schrikken bij de kassa. Maar bij Vianna thuis is het elke week een financiële horrorfilm. Haar man en zoon hebben namelijk geen grenzen als het gaat om geld uitgeven aan proteïne snacks.
Lees verder onder de advertentie
Vianna: ”Ik wist dat een tienerzoon duur kon zijn, maar dat hij ons weekbudget volledig zou opeten (letterlijk), had ik niet zien aankomen. Chris, mijn zestienjarige zoon, is een wandelende sportschool brochure. Als hij niet in de sportschool is, praat hij erover – en dan vooral over hoe hij nóg meer proteïne kan binnenkrijgen. En alsof dat nog niet genoeg was, is mijn man door hem ook helemaal in de fitness flow beland. Samen zorgen ze ervoor dat onze boodschappenrekening elke week explodeert.
Lees verder onder de advertentie
Sportschool + boodschappen = chaos
Elke zondagavond gaan mijn man en Chris samen boodschappen doen voor de hele week. Vroeger deed ik dit met mijn man, maar sinds Chris fanatiek is gaan sporten, doen zij het samen. Ze sporten eerst en gaan daarna naar de supermarkt. Op zich niks mis mee, zou je denken, tot ze elke keer thuiskomen met bonnen van meer dan 300 eurp. We weten allemaal dat boodschappen duur zijn geworden, maar het probleem is dat de helft van het geld wordt uitgegeven aan proteïne-gerelateerde producten: proteïne chips, bars, poeder, yoghurt en shakes.
Lees verder onder de advertentie
Eén team
Wat het nog erger maakt, is dat mijn man hier volledig achter staat. Volgens hem hebben ze dit allemaal nodig omdat ze zoveel sporten. Ik probeer hem duidelijk te maken dat het niet nodig is om dure A-merken te kopen, want er zijn genoeg goedkopere varianten. Maar dan krijg ik te horen dat er alleen maar “troep” in de goedkope snacks zit en dat de dure snacks beter zijn voor Chris. Goed voor hem ja, niet voor onze portemonnee. Ze maken er een soort zondagse traditie van, maar voor mij voelt het als een wekelijkse financiële ramp. Wat het extra frustrerend maakt, is dat ze precies genoeg snacks voor zichzelf kopen. Dus nee, mama mag niet mee profiteren van de luxe proteïneyoghurt.
Wat ik nóg erger vind, is dat mijn man tegenwoordig klaagt dat er geen geld meer is voor vakanties naar mijn familie in Spanje. Vroeger gingen we drie keer per jaar naar ze toe, maar nu vindt hij dat we “het wat rustiger aan moeten doen”, want “alles is duurder geworden”. Ja, misschien omdat jij en Chris de supermarkt leegkopen!
Lees verder onder de advertentie
Geen einde in zicht
Ik heb geprobeerd om het te stoppen door aan te bieden dat ik de boodschappen ga doen. Maar dat werkte niet, want de sportschool ligt naast de supermarkt. Dus voor hen is het gemakkelijker om zelf te gaan. En nu heeft mijn man voorgesteld om een abonnement te nemen bij een webshop voor proteïne snacks, zodat ze het niet telkens in de supermarkt hoeven te kopen. Volgens mij snappen ze niet dat dat het alleen maar erger maakt. Twee abonnementen bij de sportschool, elke week dure boodschappen én dan ook nog een online abonnement voor proteïne?
Lees verder onder de advertentie
Wat nu?
Ik weet het echt niet meer. Ik wil geen ruzie, maar dit moet stoppen. Elke zondag voelt het alsof er een mes door mijn rug heen gaat. Hoe krijg ik mijn mannen zover dat ze een beetje dimmen met hun proteïne verslaving?”
Lees verder onder de advertentie
Schrijf je in voor de Kek nieuwsbrief
Meer Kek Mama in je inbox, speciale (win)acties, kortingen en exclusieve interviews. Die wil je niet missen!
Een gepensioneerde basisschoolleraar geeft op het TikTok-account van haar dochters (@elenanico22) een belangrijk advies aan ouders. Ze deelt de grootste fout die ze vaders en moeders in de opvoeding heeft zien maken tijdens haar decennialange carrière. En het is simpeler dan je denkt.
Niets is zo ongemakkelijk als onbedoeld een gesprek horen dat niet voor jouw oren bedoeld is. Het overkwam Ava, die per ongeluk een telefoongesprek van haar schoonmoeder meeluisterde.
Kinderfeestjes zijn vaak een bron van plezier, maar soms nemen die verrassingen wel heel bizarre vormen aan. Je stuurt je kind vrolijk naar een feestje, en wat krijg je terug? Een huisdier. Het overkwam Saïda.
Patrick (53) is schrijver van romans en freelance tv-redacteur. Hij woonde over de hele wereld en heeft vijf kinderen. Voor zijn column put hij uit een oneindige bron van even herkenbare als opmerkelijke verhalen over het vaderschap.
Lara Temme is tekstschrijver en woont samen met haar zoon (7) en dochter (9) in Brabant. Thuis wordt er veel gelachen, geknuffeld, gehuppeld en gezongen. Wel vals, maar daar heeft het gezin zelf weinig last van. Evenals de altijd rommelige zolder.
Jannemiek heeft een prima band met haar schoonzus, maar zit niet per se te wachten op méér contact. Daar denkt haar schoonzus echter heel anders over. Hoe vertel je iemand dat je dat niet ziet zitten, zonder diegene te kwetsen?