O wee als Bas zijn jack aan het haakje van zijn zusje hangt. Dan ontploft Simone. Chantal heeft een tak als kapstok en Sandra heeft als motto: hoe groter de berg jassen en schoenen, hoe gezelliger het binnen is.
Lees verder onder de advertentie
Foto 1
Chantal Bakker (40), getrouwd met Danny (44), moeder van Marie Louise (10). “Mijn man kan er wel om lachen als ik weer eens thuiskom met een tak uit het bos. Hij vindt het alleen minder grappig als hij hem voor de zoveelste keer tegen zijn harsens krijgt omdat er net een jasje te veel op hangt. Moet-ie de tak maar vastzetten hoor. Maar dat vertikt hij, omdat ik overal snel op uitgekeken ben. Over een paar maanden kan er zomaar ineens een leuke kapstok staan. Of gooi ik alle jassen in de kast. Die donkere winterjassen staan toch minder leuk aan zo’n tak dan kleurige zomerjacks. Ze wegen ook minder, dus de tak blijft beter staan.”
Lees verder onder de advertentie
Foto 2
Simone van der Wal (33), woont samen met Pieter (33), moeder van Bas (8) en Sofie (6). “Soms maak ik iedereen gek met mijn dwangmatige gedrag. Ik kan er namelijk echt niet tegen als Bas zijn jas op het haakje van Sofie hangt of omgekeerd. En ik kan giftig worden als ze hun schoenen voor de bak neerleggen in plaats van erin. Hoe moeilijk is het? Je kunt kinderen echt niet vroeg genoeg leren opruimen. Pieter vindt dat ik overdrijf en ze wat relaxter moet behandelen. ‘Hoe erg is het als een jas op het verkeerde haakje hangt?’ vraagt hij dan. Niet natuurlijk. Maar toch ontplof ik als ik het ze verkeerd zie doen. Daarbij kost het allemaal geld en moeten ze zuinig zijn op hun spullen.”
Lees verder onder de advertentie
Foto 3
Sandra van Kooij (40), getrouwd met Gerard (53), moeder van Mats (12), Joy (10) en Fabiënne (8). “Hoe groter de berg jassen en schoenen, hoe gezelliger het binnen is. Veel jassen betekent veel volk en daar houd ik van. Ik vind het wel fijn dat de kapstok in de bijkeuken is. Zo pontificaal in de gang hoeft van mij nou ook weer niet, want negen van de tien keer smijt iedereen z’n spullen bij binnenkomst neer en moet je over een grote hoop stappen om verder te kunnen. Zolang het uit het oog is, maakt dat me niet zo uit. Als de kinderen bij binnenkomst hun schooltassen uitruimen en de gebruikte bakjes en bekers zelf in de vaatwasser zetten, ben ik al blij.”
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.