Soms kom je er niet uit in je eentje en kun je wel wat hulp gebruiken. Elke week vertelt een moeder over haar dilemma.
Lees verder onder de advertentie
Juul (35), moeder van Sara (3): ‘Van tanden poetsen tot schoenen uittrekken en languit op de bank ploffen: mijn dochter heeft sinds kort de gewoonte om alles na te doen wat ik doe. Zelfs als ik griep – inclusief heftige hoestbuien – heb, vindt ze het hilarisch om me te imiteren…
Lees verder onder de advertentie
Ongemakkelijk
Dat kopieergedrag hoort nu eenmaal bij een peuter van haar leeftijd en ik heb er ook nooit een probleem van gemaakt. Tot ik merkte dat die grappige hoest voor Sara sinds een paar dagen een zenuwtic is geworden, en het op sommige momenten best gênant wordt. Want of we nu in de lift of in de rij van de kassa staan: om de haverklap zet ze een aanstellerig hoestje op. En ja, daar worden velen in deze tijd allesbehalve vrolijk van.
Ik ben zelfs een keer aangesproken door een vrouw in de supermarkt. Of het wel slim was om mijn zieke kind mee naar buiten te nemen – op een plek waar veel kwetsbare ouderen rondlopen. Ik snap haar angst, maar mijn dochter is overduidelijk niet ziek. Daar durf ik vergif op in te nemen.
Lees verder onder de advertentie
Wat kan ik doen?
Sara weet dat ik het niet prettig vind als ze nep hoest, ik heb haar ook uitgelegd waarom. Maar wat ik ook doe (boos worden, negeren en er een grapje van maken), ze stopt er niet mee. En ik begin me steeds ongemakkelijker te voelen als we de deur uitgaan. Wat kan ik doen om mijn dochter van haar tic af te helpen?
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.
Of je kind nu een echte fijnproever of een kieskeurige eter is, het menu van je kleintje kan een enorme zoektocht zijn. Wat eet een dreumes op een dag? En hoeveel eet een peuter nou écht? Wij geven je een realistisch kijkje in de keuken van andere ouders. Deze week het menu van dreumes Wies.