Moeder Emily Casali stuitte online op een verhaal over dodelijk giftige paddestoelen die je gewoon in het bos kon plukken.Toen ze vervolgens nachten wakker lag, besloot ze deze verhalen niet meer te lezen.
Lees verder onder de advertentie
‘Ik wilde er alles van weten: wat moest ik doen als mijn kind zo’n paddestoel had ingeslikt? In welke bossen groeiden ze? Ik kwam de heftigste details tegen’, schrijft ze op Scary Mommy.
Lees verder onder de advertentie
In paniek
Daar ging haar nachtrust. En toen Emily de volgende dag door het bos liep en haar zoon met een handje paddestoelen aankwam, werd ze helemaal gek. ‘Of ik overdreven reageerde? Dat was een understatement. Toen ik in paniek alles had weggegooid (het bleken niet eens die giftige te zijn) besefte ik ineens dat ik me misschien niet zoveel moest aantrekken van die horrorverhalen.’
Emily dacht terug aan een artikel over een peuter die batterijen uit speelgoed had ingeslikt, het verhaal over een ‘levensgevaarlijke’ berenklauw en verhalen over vaccinatie. ‘In die tijd vond ik dat ik mijn huiswerk moest doen als moeder, ik wilde precies weten waar de gevaren voor mijn kinderen lagen. Maar nu? Nu weet ik niet of dit wel zo goed is.’
Lees verder onder de advertentie
Moederinstinct
Maak ik mezelf niet gewoon gek, vraagt Emily zich af. En daarom heeft ze besloten om zich niet meer op die eindeloze horrorverhalen te storten. ‘Er is al genoeg om je druk om te maken. Natuurlijk steek ik m’n kop niet in het zand, want als ik echt gevaar zie zal ik waakzaam zijn. Ik luister nu echter veel liever naar mijn moederinstinct.’
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.