De één brengt z’n kind rond zeven uur naar bed, de ander laat ‘m langer opblijven. Moeder en blogger Isabelle Simard houdt voor haar zoon een strikt schema aan. En dat levert haar aardig wat kritiek op.
Lees verder onder de advertentie
‘Een vast slaapritme is goed voor de gezondheid van mijn zoon’, schrijft ze op haar blog.
Lees verder onder de advertentie
Verbaasd
‘Ik krijg regelmatig opmerkingen van familie en vrienden over de slaaptijden van mijn zoon’, vertelt Isabelle. ‘Als ik hem niet meeneem naar een feestje, begrijpen mensen dat niet. ‘Neem hem gewoon mee’, zeggen ze dan, ‘hij slaapt toch gewoon op het feestje of in de auto?’ Maar als ik dan vertel dat hij vaste bedtijden heeft en nog nooit in de auto heeft geslapen – of in een ander huis – kijken ze me verbaasd aan.’
Isabelle houdt een strikt schema aan. ‘Hij wordt binnenkort twee jaar en gaat elke dag om zeven uur bed naar. Soms, als hij zich niet goed voelt of een slechte dag heeft gehad, zelfs eerder. Maar nooit later.’ Dat iedereen een mening heeft over hoelang en waar haar zoon moet kunnen slapen, zit haar niet lekker. ‘In de afgelopen twee jaar heb ik veel mensen horen zeggen dat ik een strikte routine heb en dat het ‘goed voor mijn zoon zou zijn om dat eens los te laten.’ Onzin. Ik bepaal zelf wel hoeveel slaap mijn kind nodig heeft en krijgt. Hij heeft een vast schema, want dat is goed voor zijn gezondheid. Het zorgt voor geruststelling, een veilig gevoel en hij weet zo precies wanneer hij naar bed moet.’
Lees verder onder de advertentie
‘Stopt vanzelf’
Iedereen die ook vaste bedtijden voor zijn kinderen aanhoudt, moedigt Isabelle aan omdat te blijven doen. ‘Voel je niet slecht door de kritiek van anderen. Een duidelijk schema opstellen is het beste wat je voor je kind kunt doen. Op een dag, als je kind oud genoeg is, zal hij vanzelf breken met die routine.’
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.
Of je kind nu een echte fijnproever of een kieskeurige eter is, het menu van je kleintje kan een enorme zoektocht zijn. Wat eet een dreumes op een dag? En hoeveel eet een peuter nou écht? Wij geven je een realistisch kijkje in de keuken van andere ouders. Deze week het menu van dreumes Wies.