Ik ben een vreselijke sloddervos en ons huis is dan ook een grote chaos. Mijn man vindt het een slecht voorbeeld voor onze kinderen. Zo leren ze nooit opruimen, moppert hij.
Lees verder onder de advertentie
Els en Do: Do’s buurvrouw, de stokoude mevrouw Huppers die negen kinderen opvoedde, is het met uw man eens. Zelf hield zij een militair regime aan toen haar kinderen klein waren. Omdat ze vond dat ze moesten leren hoe je een huishouden runt. Vanaf een jaar of zes moesten ze helpen afdrogen. Op hun zevende moesten ze hun eigen kamer opruimen. Hoe ouder ze werden, hoe meer ze moesten. Koken, lakens verschonen, de was doen, stofzuigen. Je vraagt je af wat mevrouw Huppers zelf nog deed.
Lees verder onder de advertentie
Het merendeel van haar kinderen werd zelf ook heel netjes, maar er zijn er ook een paar die er thuis tot de dag van vandaag ook een zooitje van maken. Mevrouw Huppers heeft dus slechts ten dele gelijk.
Dat weten de tantes ook uit eigen ervaring. Noch moeder Rozenbroek, noch moeder Hermans had iets met het huishouden. Ze vonden het zonde van hun tijd. In Do’s ouderlijk huis was het permanent of de Titanic net was vergaan: een zee van speelgoed, neergegooide kleren, opengeslagen boeken, ongestopte sokken. De chaos in huize Hermans was even legendarisch als de gezelligheid. Moeder Rozenbroek ruimde wel op, maar zij gebruikte hetzelfde vaatdoekje voor de wc en de keukenvloer (waarna ze het vod doodleuk terug op het aanrecht gooide). Het effect: Do is een onverbeterlijke slons geworden, bij Els is het brandschoon. De weegschaal kan dus naar beide kanten doorslaan.
Lees verder onder de advertentie
Om uw man tegemoet te komen, kan het misschien geen kwaad een professional organizer in te schakelen, zo’n toverfee die vastgelopen huishoudens weer draaiende krijgt (Do kent een goeie, mail ons en u krijgt haar adres).
De opvoedtantes Els en Do beantwoorden opvoedvragen met een knipoog en stellen zichzelf voor: “Wij zijn geboren voordat de pil was uitgevonden, kwamen ter wereld zonder dat onze ouders daarom hadden gevraagd en werden te hooi en te gras opgevoed. Zelf kregen wij heel bewust kinderen en daarom voelen we tot op de dag van vandaag (ze zijn inmiddels 34, 22 en 20) de plicht hen permanent gelukkig te maken. We kennen dus twee opvoedingsstijlen van nabij, en blijven onverminderd op zoek naar de gulden middenweg.”
Het ging onlangs viral op TikTok: een extreme traktatie dat meer iets weg had van een kerstpakket. Vera maakte dat ook mee. Na een partijtje kwam haar dochter thuis met een mand vol goodies.
Dionne heeft een heel lieve schoonmoeder. Goed, ze is wat aanwezig en ze trekt het liefst haar eigen plan, ook als je je grenzen aan hebt gegeven, maar hey, de kinderen zijn dol op haar en het kan echt slechter.
Ellen is trajectbegeleider in het voortgezet speciaal onderwijs, thrillerauteur bij uitgeverij De Fontein, moeder van Lewis en Miles (13 en 10) uit een vorige relatie en Sophia (2) en baby Aiden met haar vriend Nils. Volg haar op Instagram.
Iedere ouder maakt weleens een fout, maar sommige momenten blijven je voor altijd achtervolgen. Wat begon als een onschuldige speelsessie in het park, veranderde voor Sandra in een schuldgevoel dat ze al 14 jaar met zich meedraagt.
Een koosnaam voor je partner, je herkent het vast. Zo’n bijnaam die je alleen tussen jullie tweeën gebruikt en uitspreekt als je denkt dat niemand luistert. Totdat je kind het oppikt en enthousiast deelt met de buitenwereld. Daria (32) maakte het mee. Het schaamrood staat nog steeds op haar kaken.
Wie K3 zegt, denkt aan vrolijke liedjes, kleurrijke outfits en een flinke dosis nostalgie. Maar in het RTL-programma Renze op Zondag werd aan de talkshowtafel een verrassend geheim onthuld door Miquel Wiels, de tekstschrijver van K3. In het liedje Kuma Hé zit namelijk een spicy boodschap verscholen.