Vader Clint Edwards is verslaafd aan zijn smartphone. En niet zo’n beetje ook, want zijn gezin is er onderhand de dupe van.
Lees verder onder de advertentie
‘Verslaafd? Dat is een understatement’, schrijft hij op Scary Mommy.
Altijd ‘aan’
Clint werkt veel vanuit huis. Hij heeft een fulltime baan en een blog met honderdduizenden volgers, dus hij staat altijd ‘aan’. ‘Ik vind het fijn dat ik tijd met mijn familie kan doorbrengen terwijl ik ook nog kan werken, maar het komt er eigenlijk erop neer dat ik maar half ’thuis’ ben. Ik geef mijn kinderen niet mijn volledige aandacht en reageer vaak met ‘uhm’ en ‘oh’ op hun vragen. Iedere keer als ik mezelf hierop betrap, hoop ik dat mijn vrouw er niets van merkt, maar ze merkt het altijd.’
De vrouw van Clint kijkt hem dan aan alsof-ie een doodzonde begaat en dwingt hem z’n telefoon weg te leggen. Al gaat dat niet zo makkelijk. ‘Mobiele telefoons zijn een verslaving voor veel ouders. Ga eens naar een speeltuin en kijk om je heen: negen van de tien ouders zie je met een telefoon in hun hand. Ik oordeel niet, want ik ben één van hen, maar juist daarom heb ik besloten het roer om te gooien.’
Lees verder onder de advertentie
‘Ik hou van mijn telefoon’
Niet dat hij z’n telefoon nu compleet links laat liggen – dat gaat ook niet vanwege zijn baan, maar tijdens het avondeten laat hij ‘m in de slaapkamer. ‘Als we naar het park gaan, stop ik ‘m in mijn zak. Ook zet ik dat ding uit als ik met mijn zoon ga voetballen. Door mijn afleidingen te beperken, hoop ik geduldiger en betrokkener te worden. Ik weet zeker dat er ouders zijn die beweren helemaal geen smartphone te gebruiken: nou, fijn voor je. Ik ben blij dat ik niet meer in 1850 leef en ik hou van mijn telefoon. Maar ik realiseer me dat het nu tijd is om er iets minder van te houden, zodat ik mijn familie meer aandacht kan geven.’
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.