Babyfoto’s raden met blauw-roze cupcakes en alcoholvrije champagne op tafel: Marloes vindt het niet alleen overdreven, ze heeft er een bloedhekel aan.
Lees verder onder de advertentie
“Al tijdens mijn studententijd riep ik tegen mijn vriendinnen dat ze, mocht het ooit zover komen, geen babyshower voor me moesten organiseren. Dat semi-verrassende gedoe, die zelfgemaakte hapjes en verplicht leuk moeten doen met je schoonmoeder: ik zag de toegevoegde waarde gewoon niet. Een paar jaar later werd ik zwanger en hoewel één vriendin de groep toch zover probeerde te krijgen (en gelijk teruggefloten werd omdat de rest vreesde dat ik na het confettimoment woedend zou vertrekken – geen vreemde gedachte), werd er voor mij inderdaad niets georganiseerd.
Lees verder onder de advertentie
Diepe wrok
Gelukkig maar, want ik heb al veel babyshowers meegemaakt en die diepe wrok is altijd gebleven. Waarom? Naast cliché spelletjes als babyfoto’s en buikomvang raden is zo’n feest nooit spontaan. Elke gek heeft het door als-ie na zo’n dertig weken zwangerschap met een goedkope smoes naar een onbekend café (of nog erger: een veel te kleine woonkamer) wordt gelokt. Vervolgens doet je zwangere vriendin alsof ze van niets wist, zit je samen in een kringetje met op links die collega die alleen maar over zichzelf praat, en op rechts een tante van wie je de naam niet eens weet, maar ‘voor de vorm’ is uitgenodigd.
De zwangere pakt uren achter elkaar cadeaus uit en verschoont luiers gevuld met ontbijtkoek terwijl jij als gast niets anders kan doen dan toekijken. Tussendoor nip je van veel te zoete Jip & Janneke-champagne (terwijl je snakt naar een glas echte bubbels), eet je je misselijk aan de zoveelste choco-pop en dan gaat iedereen weer naar huis en zit je vriendin met alle troep. Plus een shitload aan babykleertjes waarvan ze weet dat het kind er al na een week is uitgegroeid.
Lees verder onder de advertentie
After-babyshower
Nee hoor, mijn vriendinnen kwamen tijdens mijn zwangerschap met een veel beter idee: de after-babyshower. Zonder baby, zonder jeugdfoto’s en zonder hysterische spellen, maar mét wijn.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
Zangeres Eva Simons, die dit jaar de rol van Maria speelt in The Passion, deelt een intens persoonlijk verhaal. Tijdens een repetitie voor de paasvertelling kreeg ze een miskraam. “Het was intens verdrietig.”
“Ik vroeg het eigenlijk gewoon voor de grap…” Dat schrijft de 28-jarige Natallia Tarrien over het moment dat ze ChatGPT raadpleegde vanwege een vreemd gevoel in haar kaak. Wat begon als een onschuldig gesprekje met een chatbot, eindigde met een spoedopname, een bevalling en… het redden van haar leven.
Weet je wat jij op dinsdag moet doen? Nee, geen was vouwen of kind nummer drie ophalen van zwemles. Dinsdag is dé dag om je vakantie te boeken. Dat is niet zomaar een moedergevoel, maar keihard onderzocht door de CheapTickets.nl.