Sommige ouders krijgen het Spaans benauwd van het schoolrapport van hun kind, anderen maken zich er niet zo druk om. Want: cijfers zijn ook maar cijfers. Hechten jullie waarde aan het rapport van je kind? We vroegen het jullie met een stelling op Facebook.
Lees verder onder de advertentie
Een kleine greep uit de reacties.
Olga: “Nee hoor, als ze hun best gedaan hebben is dat genoeg wat de cijfers ook zijn! Hoop dat ze later lekker in hun vel zitten of dat nou als krantenbezorger is of als professor!”
Nancy: “Ik hecht er waarde aan dat mijn kind gelukkig is, vriendjes en vriendinnetjes heeft, haar best doet en beleefd & netjes is tegenover de leerkrachten.”
Judith: “Ze is mega trots op haar rapport! En ik op haar! Maar of de cijfers hoog of laag zijn vind ik niet zo belangrijk. Ze moet het vooral leuk en fijn hebben!”
Rilana: “Ja en nee. Als ik zie dat ze groeien dan betekent het dat ze goed ontwikkelen. Maar of dat nou met allemaal 6jes of 8ten is maakt me niet uit. Zolang er met veel plezier naar school gegaan wordt maak ik me geen zorgen.”
Nanda: “Nee, ik vind het belangrijker dat ze graag naar school gaat, goed in haar vel zit en respect voor haar juf, andere leerkrachten en kinderen heeft.”
Mieke: “Nee, maar je kunt wel zien hoe het gaat. Mijn oudste dochter vindt alles lastig en moeilijk maar had een heel goed rapport. Dan kan ik haar dus flink complimenteren en zeggen je kunt het wel, niet zo onzeker zijn. Mijn jongste daarentegen heeft het moeilijk en dat was ook te zien.”
Judith: “Zeker, heel veel waarde! Waarom? Het is een verslag, er komt geen cijfer aan te pas. Prachtig hoe de juffen en meesters ons kind weten te vangen in woorden.”
Hanneke: “Ik hecht er waarde aan dat mijn kind plezier heeft, zich inzet en haar best doet. Cijfers zeggen niet zoveel.”
Een kinderwens hebben is een verlangen dat diep van binnen kan branden. Maar wat als jouw wens zó groot is, dat je een grens overschrijdt? Anna (28) deelt haar verhaal over een beslissing die haar leven voorgoed veranderde – en waar ze nog steeds mee worstelt.
Onverwacht een brief krijgen van Jeugdzorg, dat ze een melding hebben gekregen van mishandeling en bij je langs willen komen. De schrik van elke ouder. Het overkwam Chantal.
Als je de vieze was in de droger doet of tandpasta op je gezicht smeert, betekent dat niet dat je langzaam gek aan het worden bent. Het betekent dat je honderdduizend ballen tegelijk in de lucht houdt. Mag het dan alsjeblieft een keertje misgaan, ja?
Een onbegrijpelijk fenomeen. Zo noemt presentator en ondernemer Kaj Gorgels het vaderschap. In Switched-On de podcast vertelt hij meer over hoe hij de eerste maanden met zijn zoon beleefde en wat zijn allergrootste missie is als kersverse vader.