Een nieuw schooljaar betekent (meestal) een nieuwe juf of meester. Om het de leerkrachten én haar kinderen zo makkelijk mogelijk te maken, schrijft Rachel Garlinghouse elk jaar een introductiebrief.
Lees verder onder de advertentie
Kennis is macht, vindt Rachel. Daarom stuurt ze de nieuwe leerkrachten van haar kroost elk schooljaar een brief, waarin ze haar kinderen uitgebreid introduceert. ‘Hoe meer leerkrachten weten, hoe beter ze kinderen kunnen begeleiden. De voornaamste reden van de brief is om te vertellen dat mijn kinderen geadopteerd zijn. Het is voor ons belangrijk dat schoolprojecten inclusief zijn.’
Lees verder onder de advertentie
Introductiebrief
Rachel begint de brief met een opsomming van positieve eigenschappen. Daarna noemt ze een paar dingen waar haar kind mee worstelde, maar wat nu een stuk beter gaat. ‘Het beheersen van woede, bijvoorbeeld. Ik leg ook uit waar mijn kind nu tegenaan loopt, zoals het maken van nieuwe vrienden of lezen.’ Een paar andere dingen die je volgens Rachel kunt benoemen, zijn: vakken waarin je kind uitblinkt, diagnoses of bijzondere behoeften en welke aanpak van leraren wel of juist niet werkt.
Belangrijk om te onthouden: de brief is een samenvatting, geen uitgebreide omschrijving van je kind. Het is ook niet de bedoeling dat je onrealistische verzoeken doet. ‘Leraren zijn geen babysitters. Dat je deze informatie deelt, betekent dus niet dat een leerkracht het onderwijs helemaal op jouw kind afstemt. Maar het is een fijne start voor je kind én het geeft leerkrachten de kans om je kind beter te begrijpen.’
Een kinderwens hebben is een verlangen dat diep van binnen kan branden. Maar wat als jouw wens zó groot is, dat je een grens overschrijdt? Anna (28) deelt haar verhaal over een beslissing die haar leven voorgoed veranderde – en waar ze nog steeds mee worstelt.
Rekeningen na een avondje uit: de ene wil om en om betalen, de ander liever splitten. Hoe dan ook, het kan toch lastige situaties opleveren. Zo ook voor Felicia en haar vriend, die opdraaiden voor de rekening van hun vrienden.
Onverwacht een brief krijgen van Jeugdzorg, dat ze een melding hebben gekregen van mishandeling en bij je langs willen komen. De schrik van elke ouder. Het overkwam Chantal.