Een nieuw schooljaar betekent (meestal) een nieuwe juf of meester. Om het de leerkrachten én haar kinderen zo makkelijk mogelijk te maken, schrijft Rachel Garlinghouse elk jaar een introductiebrief.
Lees verder onder de advertentie
Kennis is macht, vindt Rachel. Daarom stuurt ze de nieuwe leerkrachten van haar kroost elk schooljaar een brief, waarin ze haar kinderen uitgebreid introduceert. ‘Hoe meer leerkrachten weten, hoe beter ze kinderen kunnen begeleiden. De voornaamste reden van de brief is om te vertellen dat mijn kinderen geadopteerd zijn. Het is voor ons belangrijk dat schoolprojecten inclusief zijn.’
Lees verder onder de advertentie
Introductiebrief
Rachel begint de brief met een opsomming van positieve eigenschappen. Daarna noemt ze een paar dingen waar haar kind mee worstelde, maar wat nu een stuk beter gaat. ‘Het beheersen van woede, bijvoorbeeld. Ik leg ook uit waar mijn kind nu tegenaan loopt, zoals het maken van nieuwe vrienden of lezen.’ Een paar andere dingen die je volgens Rachel kunt benoemen, zijn: vakken waarin je kind uitblinkt, diagnoses of bijzondere behoeften en welke aanpak van leraren wel of juist niet werkt.
Belangrijk om te onthouden: de brief is een samenvatting, geen uitgebreide omschrijving van je kind. Het is ook niet de bedoeling dat je onrealistische verzoeken doet. ‘Leraren zijn geen babysitters. Dat je deze informatie deelt, betekent dus niet dat een leerkracht het onderwijs helemaal op jouw kind afstemt. Maar het is een fijne start voor je kind én het geeft leerkrachten de kans om je kind beter te begrijpen.’
Van eenhoorns tot Elmo en van Paw Patrol tot prinsessen. Elke peuter komt in een fase waarin hij of zij enthousiast wordt van specifieke dingen. Daarom delen we iedere week een leuke peuterpassie van onze lezers, want soms zijn ze wel héél bijzonder.
Is jouw partner altijd degene die je verrast met een romantisch gebaar? Een onverwacht cadeautje, een avondje fancy uiteten of zelfs een ontbijtje op bed. Sommige mannen lijken gewoon geboren voor romantiek. En ja hoor, je sterrenbeeld speelt daar zeker een rol in.
Het kiezen van een babynaam kan een behoorlijke uitdaging zijn, vooral omdat iedereen er een mening over heeft. Maar wat als die mening van een kenner komt? Op TikTok deelt expert Colleen Slagan wat volgens haar de grootste no go’s zijn.
Of je kind nu een echte fijnproever of een kieskeurige eter is, het menu van je kleintje kan een enorme zoektocht zijn. Wat eet een dreumes op een dag? En hoeveel eet een peuter nou écht? Wij geven je een realistisch kijkje in de keuken van andere ouders. Deze week het menu van Pippa.
Dat het ouderschap zwaar is, zal weinig moeders verbazen. Maar wist je dat meer dan 1 op de 4 moeders tijdens het voeden in slaap valt? Begrijpelijk? Absoluut. Maar ook risicovol, zeggen experts tegen Parents. Zo houd je volgens hen jezelf én je baby veilig.
Er zijn soms schoonmoeders die graag hun eigen plan trekken. Zo ook de schoonmoeder van Anjelica. Ze had duidelijk gemaakt dat alléén haar vriend bij de bevalling mocht zijn, maar raad eens wie er opdook? “Ze was stilletjes de ziekenhuiskamer ingeslopen.”