Een goed idee lijkt het misschien niet. Maar wat nou als je kinderen echt niet mee willen werken en je even niet meer weet hoe je het aan moet pakken? Dan kan het zijn dat je jezelf erop betrapt dat het toch wel goed werkt om je kind om te kopen. Dat geldt in ieder geval voor Katie Bingham.
Lees verder onder de advertentie
Toen haar drie kinderen klein waren, keek Katie veel naar de serie Supernanny. Daar helpt Jo Frost ouders waarvan de kinderen vaak niet willen luisteren. Eén aflevering bleef haar goed bij: die waarin Jo Frost vertelde dat ze tegen onderhandelen is. Als je kinderen niet luisteren, moet je ze volgens haar de consequenties daarvan geven.
Lees verder onder de advertentie
Grenzen
“Volgens de Supernanny leren je kinderen door ze om te kopen misbruik van je te maken. Je kind zal straks geen grenzen kennen en alleen maar goed kunnen manipuleren. Daarom heb ik het ook andersom geprobeerd. Ik dreigde dat mijn kinderen geen toetje meer kregen als ze nu niet stopten. Maar zij besloten dat ze dat op dat moment niet erg vonden als dat betekende dat ze door konden gaan.” Op een gegeven moment was Katie zo moe en liet ze haar ego varen. Ook omdat ze merkte dat het werkt. “Kinderen zullen eerder naar je luisteren en doen wat je zegt als ze weten dat ze er daarna voor beloond worden. Dat als ze positief gedrag vertonen, ze daar ook iets positiefs voor terugkrijgen. En als ze slecht gedrag vertonen, haal je juist wat positiefs weg.”
Lees verder onder de advertentie
Makkelijker
Katie gebruikte haar omkoopmomenten voor haar peuters wanneer het haar uitkwam. Tijdens lange autoritten, als ze visite hadden en tijdens uitstapjes. Ze kocht haar kinderen om met snoep, een nachtje bij haar op de kamer slapen, extra schermtijd en McDonald’s. “Elke keer zag ik Supernanny haar vinger schudden naar mij. Maar het kon me eigenlijk al niks meer schelen. Het maakt mijn leven een stuk makkelijker.”
Lees verder onder de advertentie
Beloning
Haar kinderen zijn nu tieners, maar Katie gebruikt nog steeds haar omkopingstrucs. Als haar dochter met haar mee boodschappen gaat doen, trakteert ze haar op Starbucks. Als haar zoon regelmatig haar auto schoonmaakt, krijgt hij geld van haar om met zijn vrienden uit eten te gaan. Als ze beide goede cijfers halen, krijgen ze geld. “We verdienen allemaal eigenlijk wel een beloning voor het doen van dingen die moeilijk zijn. Het helpt mij ertoe te zetten om mijn badkamer schoon te maken, omdat ik vind dat ik daarna een traktatie verdien. Omkoping is altijd mijn vriend geweest en zal dat ook nog even blijven.”
Bron: Scary MommyNog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
Genoeg vrouwen doen het weleens: stiekem in zijn telefoon kijken. Niet omdat ze op zoek zijn naar ellende, maar omdat er iets wringt. Een gevoel. Iets wat niet helemaal klopt. Het overkwam Iris. En voor ze het wist, zat ze in zijn telefoon, op zoek naar antwoorden waar ze helemaal niet voor was.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Kijk, we maken allemaal weleens fouten als ouder. Het hoort erbij. Maar sommige gewoontes kunnen — als je ze keer op keer herhaalt — je kind echt schade toebrengen. Emotioneel. Mentaal. En op de lange termijn.
Je kind hoeft echt niet op zijn of haar vierde een businessplan te schrijven of knuffels te coachen met post-its op hun voorhoofd om later succesvol te worden.
Influencer Vera Camilla deelt verdrietig nieuws: ze had een chemische zwangerschap. De positieve test was zo gewenst, nadat zij en partner Jeff in november een miskraam meemaakten.
Marloes (33) is redacteur bij Kek Mama en woont met vriend, peuter (4) en baby (11 maanden) in Arnhem. Ze schrijft in haar columns over hoe ze het hoofd boven water houdt in haar chaotische gezinsleven en de overgang van één naar twee kinderen. Deze week over de eerste schooldag