Helene van Santen (38) is hoofdredacteur van Kek Mama. Ze woont samen met Navin en hun zoontjes Milo en Oliver (1,5).
Lees verder onder de advertentie
Over de allereerste buitenlandse vakantiebestemming van mijn jongens hoefde ik niet lang na te denken: dat werd Frankrijk. Het land waar ik vrijwel alle zomers uit mijn jeugd heb doorgebracht. We hadden het vakantiehuis gehuurd van een vriendin. En het handige was: er stonden al campingbedjes. Dat scheelde bagage en gedoe, want Navin en ik hadden nog nooit zo’n ding opgezet. Dat hoefden we dus ook niet te leren.
Lees verder onder de advertentie
Stuk
Eenmaal in Frankrijk (nu klinkt het alsof die reis zo gepiept was, maar er gingen natuurlijk uren kindjes zoethouden op de achterbank met Peppa Big en pauzes op zo’n beetje alle aires langs de Route du Soleil aan vooraf) bleek een van de bedjes een beetje stuk te zijn. Een van de bovenste stangen stond gebogen waardoor de rand wat ingezakt was. Een avontuurlijk kind zou er misschien uit kunnen klimmen. Navin en ik twijfelden of we naar de plaatselijke Carrefour moesten rijden om een ander bedje aan te schaffen, maar dachten: ach, het matrasje is prima en we leggen Oliver hier wel in, want die is niet zo beweeglijk.
Een dag later genoten Navin en ik van het zonnetje in de tuin, terwijl de jongens boven een middagdutje deden. Tot Oliver ineens, breed grijnzend, onder aan de trap verscheen. Uit zijn bedje geklommen. Van de trap afgekropen. Mijn hart sloeg drie slagen over. Gelukkig was Ollie ongedeerd.
Navin en ik wisten niet hoe snel we alsnog een campingbedje moesten kopen. Maar hoe zet je zo’n ding op? Na uren geklungel kwamen we erachter dat je eerst de zijkanten moet vastzetten en dan pas de bodem naar beneden moet drukken. Ooo, dachten we, maar als dat zó moet, dan is het daar misgegaan bij het andere bedje. Dat bleek dus helemaal niet kapot te zijn, maar in de verkeerde volgorde opgezet. Oeps.
Lees verder onder de advertentie
Dit jaar wordt Frankrijk wederom onze vakantiebestemming. Om de bedjes hoef ik me niet druk te maken. Ik weet nu hoe die werken.
Meer Kek Mama? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
Zangeres Eva Simons, die dit jaar de rol van Maria speelt in The Passion, deelt een intens persoonlijk verhaal. Tijdens een repetitie voor de paasvertelling kreeg ze een miskraam. “Het was intens verdrietig.”
“Ik vroeg het eigenlijk gewoon voor de grap…” Dat schrijft de 28-jarige Natallia Tarrien over het moment dat ze ChatGPT raadpleegde vanwege een vreemd gevoel in haar kaak. Wat begon als een onschuldig gesprekje met een chatbot, eindigde met een spoedopname, een bevalling en… het redden van haar leven.
Weet je wat jij op dinsdag moet doen? Nee, geen was vouwen of kind nummer drie ophalen van zwemles. Dinsdag is dé dag om je vakantie te boeken. Dat is niet zomaar een moedergevoel, maar keihard onderzocht door de CheapTickets.nl.