Kelsey: ‘Ik kocht een halve nieuwe inboedel door de nesteldrang’

22.09.2024 13:00
nesteldrang

Nesteldrang, het is een zwangere vrouw niet vreemd. En de mensen om haar heen ook niet, trouwens. Wat voor gekke dingen vrouwen zoal doen door de zwangerschapshormonen? Kelsey (27) kocht een halve nieuwe inboedel.

“Nesteldrang is mij niet vreemd. Ik heb eigenlijk een soort chronische nesteldrang, ik ben heel netjes en ruim de hele dag door het huis op en maak elke dag schoon. Ons huis is altijd spik en span. Het loopt alleen lichtelijk de spuigaten uit wanneer ik zwanger ben. Dan gaat de nesteldrang door het dak en is het eigenlijk niet echt leuk meer. Dat zie ik zelf overigens alleen achteraf.

Een nieuwe keuken

Zo was ik ineens klaar met de afzuigkap die het af en toe niet goed deed. Ik wilde een nieuwe. Dus ik bestelde een nieuwe. En terwijl ik op de die site zat, bedacht ik dat het ook wel een goed idee was om een nieuwe magnetron aan te schaffen, want die wij hadden was oud. Hij deed het prima, maar het was een lelijk ding en al een hele tijd een doorn in mijn oog, en dat verdroeg ik geen dag langer. En als ik dan toch bezig was, kon er ook wel een nieuwe kookplaat bij, want die van ons was door het gebruik en ondanks mijn frequente poetsneigingen, toch niet meer helemaal blinkend schoon te krijgen.

Lees ook – Marloes betaalde 400 euro voor draagzak die ze niet gebruikt: ‘Was vergeten dat ik een grafhekel heb aan sjouwen’

Mijn vriend verklaarde me voor gek, maar liet het maar een beetje gebeuren. Het was immers toch al besteld en voor de goede orde besloot hij niks te zeggen. Die zwangerschapshormonen maakten me niet per se een leuker persoon en zeker niet voor rede vatbaar. Ik was nog niet klaar met mijn shopping spree, want van de ene op de andere dag vond ik onze bank ook niet meer om aan te zien. Dus hop, daar ging ik weer, scrollen tot ik de perfecte bank gevonden had en een paar dagen later stond er een nieuwe bank in de woonkamer en had ik de oude verkocht.

En toen mocht ik geen nieuwe badkamer

Weer ging mijn vriend erin mee, al dan niet met een stuk meer gemopper. Hij trok de grens toen ik ineens ook klaar was met de badkamer en contact had opgenomen met een tegelzetter om nieuwe tegels in de badkamer te laten zetten. Ik vond het gewoon zó lelijk allemaal, en er zat voor mijn gevoel overal vuil en kalkaanslag op wat ik niet meer weg kreeg. Mijn nesteldrang sloeg ervan op tilt. Maar mijn vriend hield voet bij stuk: die nieuwe badkamer kwam er niet.

Nu achteraf zie ik natuurlijk zelf ook wel in dat dit echt nergens op sloeg allemaal, maar in het moment zelf vond ik het ongelofelijk onredelijk van mijn vriend dat ik geen nieuwe badkamer mocht. Ik heb tranen met tuiten gehuild en hem de huid vol gescholden. Laten we zeggen dat hij blij is dat ik na de zwangerschap weer terug ben bij mijn oude milde nesteldrang en poetsneigingen.”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.