Voetbal, paardrijden, ballet, judo: de keuze is reuze. Mogen jouw kinderen zelf een sport uitkiezen of heb je als ouder (stiekem) een voorkeur? We vroegen het jullie met een stelling op social media.
Lees verder onder de advertentie
Een greep uit de antwoorden.
Kinderen mogen zelf sport uitkiezen
Femke: “Ze mochten wel zelf kiezen, buiten zwemles om, maar wel gestuurd. Sporten uitproberen die je bij ze vindt passen.”
Sharon: “Eerst zwemdiploma halen en daarna kunnen ze doen wat ze willen.”
Liette: “Ja, zolang het betaalbaar blijft en in de buurt is. Maar mijn dochtertje wil graag op dansen, voetbal, turnen en hockey en dat kan niet allemaal tegelijk, dus als ze zelf mag kiezen, dan is het iedere week wat anders.”
Laura: “2 verplichtingen. Zwemles (uiteraard) en zelfverdediging. Karate of judo… Als dat geweest is (de basis) dan mogen ze zelf kiezen, of doorgaan of iets anders.”
Annoeska: “Ja, we hopen stiekem alleen geen paardrijden want hebben een hekel aan die beesten en motorcross omdat het flink wat kost en onderhoud enzo. Zwemles is ze wel verplicht.”
Kim: “In de toekomst wel (mijn zoon is nog geen 2) maar wel als het (financieel) haalbaar blijft. Het belangrijkste is dat hij iets gaat doen wat hij leuk vindt en het geen ruzie wordt om hem ernaartoe te brengen.”
Thera: “Tuurlijk, zwemles moet en daarna en verder zelf weten en bij een een eigen gekozen team sport wel het jaar afmaken.”
Karin: “Ja en nee. Ik werk onregelmatig, en we hebben 3 kinderen. Het moet wel passen en haalbaar zijn.”
Reinate: “Ja natuurlijk. Ze kiezen hun eigen sport, ik toch ook?? Toch vond ik het wel altijd goed dat ze bij verschillende sporten proefles namen. Zo konden ze het verschil ervaren en een zo goed mogelijke keuze maken.”
Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.
Of je kind nu een echte fijnproever of een kieskeurige eter is, het menu van je kleintje kan een enorme zoektocht zijn. Wat eet een dreumes op een dag? En hoeveel eet een peuter nou écht? Wij geven je een realistisch kijkje in de keuken van andere ouders. Deze week het menu van dreumes Wies.