Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
Lees verder onder de advertentie
Gina: “Toen mijn dochter Emma thuiskwam met een uitnodiging voor het verjaardagsfeestje van een vriendin, was ze door het dolle heen. We waren net verhuisd naar een chique buurt en ze kende nog niet zoveel meiden, dus dit was erg leuk voor haar. Ze had het er maar druk mee: wat moest ze aan, wat voor cadeau zou ze meenemen, en zou er taart zijn? Gewoonlijk stuur ik een appje naar de jarige moeder om te bevestigen dat Emma erbij zal zijn en vraag ik meteen even naar een verlanglijstje. Zo ook deze keer. Wat ik terugkreeg, had ik echter niet zien aankomen.
Lees verder onder de advertentie
35 euro per kind
De moeder stuurde me enthousiast een uitgebreid bericht terug met een flink verlanglijstje. Ze sloot af met: ‘Nog even praktisch: de kosten voor het feestje zijn 35 euro per kind. Dit kun je vooraf via Tikkie betalen, dan regelen wij alles verder!’
Lees verder onder de advertentie
Ik las het bericht drie keer, omdat ik dacht dat ik het verkeerd begreep. 35 euro? Voor een kinderfeestje? Mijn eerste instinct was om keihard te lachen – het moest wel een grap zijn. Maar het was serieus. Voor dat bedrag zouden de kinderen een middag gaan bowlen, frietjes eten en een luxe goodiebag mee naar huis krijgen. Begrijp me niet verkeerd: ik gun die kinderen een fantastisch feestje, maar waarom moet ík dat betalen? Als je zelf een luxe feestje wilt organiseren, dan is dat toch jouw keuze?
Ik vond het een ongemakkelijke situatie. Emma ging er al vanuit dat ze mocht gaan, en ik zag aan haar stralende gezicht hoe blij ze was. Al helemaal omdat ze de verhuizing moeilijk had gevonden. Het idee om te zeggen dat ze toch niet mocht, brak mijn hart. Maar toch vond ik het gewoon ontzettend gek. Je nodigt kinderen uit voor een feestje, en dan leg je de kosten bij de ouders neer?
Lees verder onder de advertentie
Ik besloot andere moeders waarvan ik wist dat hun kind ook was uitgenodigd, subtiel te polsen. De meesten stonden er nuchter in. ‘Ach, alles is duur tegenwoordig. Ik betaal liever die 35 euro dan dat ik zelf een feestje moet organiseren’, zei er eentje. Een ander gaf toe dat ze het ook belachelijk vond, maar haar zoon zo graag mee wilde dat ze het maar had gedaan. Ook ik betaalde dus maar.
Mis niks van Kek
Volg ons kanaal en lees als eerste nieuwe verhalen en columns
Bellenblaas en een zakje snoep
De zaterdag van het feestje brak aan en ik bracht Emma naar het afgesproken verzamelpunt. Het feestje verliep volgens Emma’s verslag fantastisch. Ze hebben lekker gebowld, frietjes gegeten en de goodiebag gekregen. Maar eerlijk? Toen ik hoorde wat er in die luxe goodiebag zat, viel ik bijna van mijn stoel: een bellenblaas en een zakje snoep. Dan vraag ik me toch af waar die 35 euro precies naartoe is gegaan. Maar ik hoop vooral dat dit niet de gebruikelijke gang van zaken is in onze nieuwe buurt. Een ding is zeker: als Emma straks haar eigen feestje viert, houden we het lekker simpel en zonder kosten voor de ouders.”
Als moeder zou je je soms het liefst willen opsplitsen om je kind niet achter te hoeven laten, ook al weet je dat ie in goede handen is. Vooral bij oma. Althans, dat hoop je dan altijd maar. Toen Vanessa (35) thuis kwam, was de oppas van haar driejarige zoontje nergens te bekennen..
Serena Verbon (Beautylab) heeft op haar achtendertigste haar hypotheek – als single mom! – afgelost. Hoe heeft ze dit gedaan en is dat voor anderen ook verstandig om te doen?
Een kraamcadeau is een goedbedoelde verrassing voor de kersverse ouders en de pasgeboren spruit, maar soms krijg je iets waar je totaal niet op voorbereid bent. Hannelore (37) wist niet goed hoe ze moest reageren op het kraamcadeau van haar tante.
Eva kreeg toen ze zwanger was hyperemesis gravidarum: extreme misselijkheid en overgeven tijdens de zwangerschap. Alsof dit nog niet erg genoeg was, geloofde haar leidinggevende niet dat ze echt zo erg en zo vaak ziek was en werd ze uiteindelijk ontslagen. Pure zwangerschapsdiscriminatie.
Iedere ouder wil de eerste verjaardag van hun kind speciaal maken. Maar wat begon als een bescheiden feestje met familie en vrienden, eindigde voor Alaya in een groots evenement met een gastenlijst van honderd man, een ballonnenboog en een rekening waar ze liever niet te lang naar kijkt.